Acasă Liga V ”Lanterna roșie” prinde ”primăvara” Cupei! Victorie la penalty-uri pentru trupa lui Viorel...

”Lanterna roșie” prinde ”primăvara” Cupei! Victorie la penalty-uri pentru trupa lui Viorel Zamfirache

890
0

Vecinele Cerna Copăceni și Inter Lăpușata, deși fac parte din campionate diferite (Liga a VI-a și Liga a V-a), s-au întâlnit din nou într-un meci oficial. Duminică, 11 decembrie, s-au înfruntat în turul secund al Cupei României Boromir. După 90 de minute, s-a consemnat egalitate, 2-2. Câștigătoarea a fost decisă la loviturile de departajare. Lăpușata s-a impus cu 5-4.

”Îi cunoaștem bine pe cei de la Copăceni. Deși au avut și ei probleme pe parcursul turului, au reușit să se mobilizeze pentru acest meci, să-și strângă tot lotul. Noi am avut câteva absențe. Chitian nu a putut juca din cauza unor probleme medicale. Și Mijata a avut dureri de spate, dar văzând că nu are cine să intre, și-a dat cu încălzitoare și a forțat. A avut ocazii, chiar și o bară, dar nu a putut duce meciul până la final. Am început rău partida de la Copăceni. Și nouă, dar și lor, ulterior, ne-a jucat feste terenul. După vreo 5-6 minute de joc, căpitanul nostru a încercat o preluare, dar a alunecat și adversarul i-a luat mingea și a marcat. Am plecat, practic, de la 1-0 pentru adversari. Am revenit. Alin Popa a restabilit egalitatea, apoi, după o lovitură de colț, Adiță Drăghici (care s-a reîntors de curând la echipă), ne-a adus în avantaj. Adiță a fost probabil și cel mai bun jucător al partidei. Este cel care a dat probe la Steaua în urmă cu ceva timp. Din păcate, golul său nu a fost suficient. În minutul 90 am fost egalați după o neînțelegere între căpitanul nostru și portar: 2-2. Ambii s-au revanșat la loviturile de departajare. Mădălin Bencheș a apărat o lovitură din seria de 5, iar căpitanul Viorel Tănăsescu a marcat ultimul gol, care ne-a adus calificarea. A fost cu emoții. Arbitrul a repetat lovitura. Practic «Bengosu» a marcat de două ori și s-a pus o dată. La penalty-uri au mai înscris: profesorul Laurențiu Purcaru, Adiță Drăghici, Nicușor Dicu și Alin Popa. «Bengalezul» (Alin Popa) a venit cu un look nou la acest meci. A pierdut un pariu la Campionatul Mondial pe meciul Brazilia – Maroc și a fost nevoit să se vopsească precum Neymar. A fost în genul tricolorilor, la Mondialul din `98”, a spus Viorel Zamfirache, conducătorul de la Inter Lăpușata (echipă de Liga a V-a), după calificarea în turul 3 al Cupei României Boromir.

”Probabil vom face și un banchet de final de an, să analizăm acest tur de campionat. La noi problema e de moral. Avem lot bun, am făcut meciuri bune, dar ne-a lipsit încrederea, șansa. Majoritatea celor care au urmărit meciurile noastre nu înțeleg cum de suntem pe ultimul loc. Am mai avut și ghinioane, jucători suspendați, unii poate în urma unor eliminări nejustificate sau acordate mult prea ușor. Cu siguranță putem și merităm mai mult. În partea a doua a sezonului vom încerca să urcăm în clasament”, a mai adăugat antrenorul și președintele de la Lăpușata, polițistul Viorel Zamfirache.