Acasă Diverse ”La Vâlcea, nu e despre cine marchează. E despre echipă, spiritul ei”

”La Vâlcea, nu e despre cine marchează. E despre echipă, spiritul ei”

235
0

Asma Elghaoui a fost cea mai bună jucătoare din meciul de debut al SCM-ului în grupele EHF European League. Tunisianca a înscris de 11 ori în poarta maghiarelor de la VACI NKSE şi a dus Vâlcea pe primul loc în clasamentul seriei D. La final, Asma a spus că nu contează cine marchează, important e rezultatul şi spiritul echipei: ”Am pregătit foarte bine meciul, ne-am aşteptat ca VACI să dea totul pe teren. Dar şi noi am dat tot ce am avut mai bun, în special în prima repriză, în apărare, am alergat, am finalizat repede, ne-am putut face jocul nostru. E bine şi că am jucat toate, am marcat din toate poziţiile. Am arătat ca o echipă şi acest aspect e foarte important. La Vâlcea, nu e despre cine marchează, ci despre echipă, spiritul ei. Chiar şi când VACI a venit mai aproape, am putut reveni şi e important pentru noi. Urmează, în EHF European League, meciul cu Chambray. Va fi greu în Franţa, suntem de un nivel apropiat cu adversara. Lucrul bun la echipa noastră este că am putut pregăti bine meciurile, am văzut ce au făcut adversarele noastre, ştim la ce să ne aşteptăm, astfel încât nu apar surprize mari. E important să lucrezi în fiecare zi. Vrem să câştigăm fiecare meci, sper să o facem acum cu Bistriţa, iar apoi în Franţa”.

”Vâlcea, în handbal, a însemnat viteză şi doresc să refac acest ADN”

Bent Dahl a coordonat echipa vâlceană spre un nou succes, de această dată în EHF European League. La finalul întâlnirii cu reprezentanta Ungariei s-a declarat mulţumit de prima repriză şi de rezultat. ”Sunt mulţumit de cum am controlat prima repriză. Am făcut o pregătire bună în ultimele zile şi adversarele nu au venit cu nicio surpriză. Ştiam că sunt un adversar greu, pentru noi a fost important să avem energie la nivel înalt. În prima repriză a fost fantastic, după cum s-a văzut. Nu sunt aşa de mulţumit de repriza secundă, dar la final, avem 10 goluri peste VACI. Dacă m-aţi fi întrebat înaintea meciului despre un astfel de rezultat, aş fi zis că e unul fantastic. (…) Îmi place jocul în viteză. Trebuie să ne amintim că Vâlcea în handbal a însemnat viteză şi doresc să aduc înapoi acest ADN. Pentru asta ne bazăm pe preparatorul fizic. Viteză, aşadar, însă şi schimbare de tempo, pentru că nu putem alerga tot timpul, iar fetele răspund chiar bine la asta”, a menţionat, printre altele, antrenorul SCM-ului.

”Mai avem un meci în campionatul României, miercuri, aşa că o să ne îndreptăm atenţia înspre el, apoi voi începe să mă gândesc la Chambray. Nu am văzut foarte multe jocuri, dar ştiu că au jucătoare cu experienţă, dobândită şi la echipa naţională, aşa că va fi interesant de aflat la ce nivel să află acum. În privinţa celor de la Viborg, consider că este una dintre favoritele la câştigarea acestei competiţii, dar vom vedea… Aştept cu nerăbdare să merg în Danemarca şi să joc împotriva lor, pentru că aceste meciuri internaţionale ne vor face mai buni!”, a adăugat norvegianul Bent Dahl.