Acasă Opinii LA POMUL LĂUDAT

LA POMUL LĂUDAT

115
0

OPINIA SPECTATORULUI

Pentru sfârşitul de an, turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin din Brazilia trebuia să fie evenimentul sportiv cel mai important. Anvergura acestei întreceri şi aşteptările suporterilor duceau spre o competiţie de înalt nivel. Pentru români, se pare că sacul pregătit a fost prea mare! Deşi suntem la mijlocul întrecerilor, semnele nu sunt bune. Să dea Domnul să se infirme previziunile!
Dacă despre jocul componentelor naţionalei noastre nu sunt prea multe comentarii de făcut (se va discuta mult, dar tardiv!), aş vrea să mă refer la două aspecte colaterale întrecerii propriu-zise.
Este dezarmant faptul că postul naţional de televiziune nu a reuşit să aducă pe sticlă imagini din Brazilia, deşi este vorba de o echipă… naţională! Plătim cu toţii serviciile oferite de Televiziunea Română, lună de lună, dar jocurile sunt transmise de un post particular, cu arie de acoperire semnificativ mai mică. Un prieten a glumit spunând că s-a anticipat o prestaţie mai puţin convingătoare a sportivelor noastre şi nu s-a meritat efortul de a fi achiziţionate drepturile de televizare!
Am reuşit să văd câteva imagini de la faţa locului şi am rămas uimit de foarte slaba prezenţă a publicului în sălile braziliene. Nici chiar la meciurile echipei ţării gazdă nu au intrat în sală mulţi amatori de handbal. Am apreciat aproximativ o mie de spectatori într-o sală de 7-8.000 de locuri! Este o dovadă a faptului că oficialii Federaţiei Internaţionale de Handbal nu au fost deloc inspiraţi când au acordat Braziliei organizarea acestui turneu final.
Să auzim de bine!

• Iulian VERNESCU