Acasă Administratie La Păuşeşti Măglaşi, prin POIM se va realiza extinderea reţelei de canalizare

La Păuşeşti Măglaşi, prin POIM se va realiza extinderea reţelei de canalizare

145
0

La Păuşeşti Măglaşi, 99% din locuinţe sunt sau au posibilitatea să se reacordeze la reţeaua de apă curentă. Sistemul de canalizare a fost introdus pe o lungime de 12 kilometri, de-a lungul drumului national, celui judeţean, către Cheia şi încă un kilometru în satul Ulmeţel, unde se află platforma industrială. Primarul Alexandru Dediu a căutat soluţii pentru extinderea reţelei de apă uzată. Astfel, după o lungă aşteptare, a venit vestea cea bună. Master Planul Judeţului, realizat prin ADI Apa şi Apavil, a fost aprobat. 36 de localităţi vâlcene vor beneficia de fonduri pentru înfiinţare şi/sau extinderea reţelelor de apă şi canal. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 250 de milioane de euro. Puţin peste 4 milioane de euro vor fi direcţionaţi către extinderea canalizării, în Păuşeşti Măglaşi, pe o lungime de aproximativ 34 de kilometri.
Anul 2022 a fost prolific pentru Alexandru Dediu. I s-au mai aprobat alte două finanţări prin PNI Anghel Saligny, care însumează aproape 15 milioane lei, pentru continuarea modernizării infrastructurii rutiere. De asemenea, tot prin Anghel Saligny se va realiza şi extinderea sistemului de gaze naturale. Aceasta se va realiza pe o lungime de 22 de kilometri, însemnând 45 de străzi. Va acoperi 95% din gospodării. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 200 de miliarde lei vechi.
”Apavil şi ADI Apa urmează să scoată la licitaţie lucrările pentru cele 36 de localităţi. Sperăm că toată lumea va pune umărul la treabă. Vom urgenta licitaţiile, pentru că altfel, dacă nu ne grăbim, există posibilitatea să pierdem sumele de bani alocate. Eu am încredere, sunt optimist că acest proiect se va realiza, astfel încât să beneficieze majoratea localităţilor vâlcene de apă şi canal. Contractul a fost semnat şi sperăm ca în cel mai scurt timp să fie şi realizat. Noi avem aprobată finanţare pentru toate proiectele. Dacă îşi vor urma cursul normal, atunci toată comuna Păuşeşti Măglaşi va beneficia de apă, canal, gaze şi drumuri asfaltate”, a explicat Alexandru Dediu, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi.