Acasă Liga III La doar 15 ani, Andu Popolan a debutat la o echipă de...

La doar 15 ani, Andu Popolan a debutat la o echipă de Liga a III-a

1787
0

În urmă cu câteva săptămâni, Robert Andrei Popolan, fiul cel mare al primarului din Dăești, George Popolan, a împlinit 15 ani. Cadoul cel mare, cel puțin în plan fotbalistic, l-a primit, însă, abia acum. Miercuri, 17 februarie, Andu a debutat pentru echipa sa de suflet, Viitorul Dăești, formație care activează în cel de-al treilea eșalon, într-un meci de pregătire contra unei formații din eșalonul secund, Pandurii Tg. Jiu (scor 1-1). Adrian Popa l-a introdus pe teren pe final, în ultimele 7-8 minute de joc. Andu Popolan este cel mai tânăr jucător care se află în pregătiri cu Viitorul Dăești. El e legitimat la SCM, la grupa de 2006. A început fotbalul la o vârstă fragedă. I-a avut ca antrenori, până acum, pe Costel Gaiță, Dan Zguroiu, Marius Pufu, dar și pe Emil Popescu, la selecționata Vâlcii de juniori, unde a fost și căpitan de echipă. La juniori a fost utilizat ca mijlocaș stânga, fundaș stânga, dar și fundaș central. Și băiatul cel mic al primarului, Ianis, joacă fotbal, fiind legitimat, de asemenea, la SCM.

”Sper ca ambii copii să mă depășească în plan sportiv. Eu am prins doar câteva meciuri la Liga a III-a, la FC Oltchim. Andu ține cu Steaua (FCSB) și Viitorul Dăești, la fel ca tatăl lui. E încă mic pentru Liga a III-a, dar sunt convins că va veni și timpul său să joace la seniori. Important e ca ambii să fie sănătoși. Sunt convins că mă vor face mândru cu realizările lor”, spunea, în urmă cu doar un an, George Popolan.

”Andu e un copil bun. A fost și în cantonament cu noi. E serios, s-a pregătit bine. E mezinul nostru, cel mai mic din lot și trebuie să avem grijă de el în continuare, să crească frumos. El e legitimat la SCM, joacă acolo la juniori, dar s-a pregătit cu noi”, a precizat și Adi Popa, despre cel mai mic dintre jucătorii pe care i-a avut, în această perioadă, la antrenamente.