Politica

La Dăeşti, PNL şi PSD vor avea candidaţi separaţi pentru funcţia de primar

Popolan_geo__1_1Decizia liberalilor de a nu mai participa la acţiuni comune cu pesediştii, cel puţin până la rezolvarea problemelor existente la municipiu, între Ion Matei şi Emilian Frâncu, a băgat „în priză” conducerea PSD Vâlcea, care în a doua parte a săptămânii trecute s-a întrunit pentru a găsi o soluţie de împăcare cu aliaţii din USL.

După câteva ore de discuţii, liderii judeţeni ai PSD păreau să fi ajuns la un consens cu Ion Matei şi echipa acestuia. A doua zi, social-democraţii le-au prezentat aliaţilor de la PNL un set de angajamente promiţătoare în sensul îmbunătăţirii colaborării în interiorul USL.
Prin documentul ajuns vineri dimineaţa pe biroul deputatului Cristian Buican, PSD dădea asigurări PNL-ului că, în zilele următoare, Ion Matei se va aşeza la masa dialogului cu Emilian Frâncu şi va susţine total acţiunile acestuia. Social-democraţii s-au mai angajat să urgenteze intrarea av. Victor Stănculescu şi a prof. Mihaela Andreianu în Consiliul de Administraţie al CET Govora şi, nu în ultimul rând, s-au arătat dornici să reinstaureze pacea între Ion Dobre – primarul comunei Dăeşti şi viceprimarul George Popolan. Dacă primele două promisiuni făcute de pesedişti par oarecum realizabile, cea de-a treia este aproape imposibilă. De ce? Pentru că, la Dăeşti, s-a ajuns prea departe.
Vă reamintim că CL Dăeşti l-a promovat pe George Popolan în funcţia de viceprimar într-o şedinţă care a avut loc anul trecut. Reprezentantul PNL a reuşit această performanţă fără a avea sprijinul consilierilor PSD sau al primarului, care pesemne că şi acum trăieşte cu spaima că adversarul său din 2008 i-ar putea pune în pericol scaunul. Imediat după şedinţa în care Popolan i-a demonstrat lui Dobre că poate pierde în orice moment majoritatea în CL, coincidenţă sau nu, unul dintre susţinătorii săi, Titel Petrescu, a fost controlat la sânge de Primărie. Intuind ce urmează să i se întâmple, pe 14 ianuarie 2011, consilierul PAS a formulat o cerere către instituţie pentru a putea intra în legalitate cu nişte construcţii, dar se pare că documentul cu pricina a fost făcut pierdut. Din această cauză, în luna februarie, reprezentantul PAS s-a ales cu o amendă usturătoare de la Primărie. O lună mai târziu, a mai primit una, la fel de consistentă. Popolan a confirmat toată această poveste şi a dezvăluit, în plus, că i s-a propus un armistiţiu dacă ar fi de acord cu sacrificarea celui care, anul trecut, înclinase balanţa în favoarea sa. „Omul m-a ajutat. Cum să-i fac aşa ceva? Exclus!”, a spus viceprimarul PNL. Decizia lui Popolan de a nu-i face rău unui om care i-a fost alături pare de neclintit deşi, şi în prezent, este şicanat de „aliaţii” săi de la PSD. Spre exemplu, chiar dacă Petre Ionescu a revenit la statutul de simplu consilier local, după şedinţa din 4 octombrie 2011, când Popolan a fost reinstalat de CL în funcţia de viceprimar, Dobre l-a însărcinat tot pe „fostul” să asigure permanenţa la sediu, în perioada recensământului. Mai mult decât atât, se aude că ex-viceprimarul Petre Ionescu (PIN) ar fi semnat în această perioadă, în locul primarului, anumite documente. Iar asta nu e tot. Hotărârea prin care Popolan a fost repus în funcţie a fost transmisă cu întârziere la Prefectură, probabil în ideea ca aceasta să fie atacată în contencios. La toate acestea, se adaugă alte evenimente cel puţin la fel de neplăcute. Din acest motiv, este de aşteptat ca, la Dăeşti, USL să nu funcţioneze nici în continuare, iar în alegerile locale, pentru funcţia de primar, PNL şi PSD să aibă candidaţi separaţi.

Articole Similare

One Comment

  1. si ce este rau ia asta . Stabilirea celui mai bun candidat nu -l fac partidele ci alegatorii. Trebuie lasati amandoi sa candideze , iar cel mai bun sa castige. oricum USL nu pierde nimic. Unul din ei va castiga.

Lasă un răspuns

Back to top button