Acasă Diverse „La Brest, s-a simţit starea de oboseală după meciul cu CSM. În...

„La Brest, s-a simţit starea de oboseală după meciul cu CSM. În plus, am întâlnit un adversar foarte valoros şi cred că a contat şi faptul că nu am jucat meciuri amicale internaţionale”

89
0

Antrenorul echipei de handbal vâlcene, Florentin Pera, a făcut o analiză a jocului de la Brest, referindu-se, totodată, şi la meciul cu Bucureşti, în care echipa nu a avut acelaşi ritm pe toată durata jocului, simţindu-se o scădere de turaţie în a doua repriză a ambelor partide. ”Cu toţii ne-am dorit mai mult la Brest, dar trebuie să fim realişti că în acest moment e greu să ne batem pe terenul unor echipe cu loturi atât de valoroase şi bugete atât de mari. Asta nu înseamnă că nu vom încerca de fiecare dată să obţinem maximum. A fost o săptămână bună pentru noi, dar extrem de solicitantă. Am avut meciuri tari în semifinale şi finala Cupei, deplasarea la Brest. Am jucat pe terenul uneia dintre cele mai bogate echipe ale Europei, cu un buget de 7 milioane de euro, formaţie cu pretenţii la Final Four, poate chiar mai mult, la câştigarea trofeului. Am făcut 40 de minute foarte bune la Brest. Am condus chiar de două ori la trei goluri. Din păcate nu am reuşit să gestionăm până la final avantajul. Totodată am avut şi ghinionul ca la încălzire Marta să calce pe minge, să se accidenteze. Am rămas doar în Diana Ciucă. Nu avem ce să-i reproşăm. A făcut o primă repriză excelentă şi mă bucur pentru ea. Cred că a fost cel mai tânăr portar din Liga Campionilor în această etapă. A jucat foarte mult şi sunt convins că acest meci a ajutat-o să prindă încredere. În repriza a doua, însă, ar fi avut nevoie şi de ajutorul Martei Batinovic. Pe lângă faptul că adversarul a fost foarte valoros, la Brest cred că s-a simţit şi starea de oboseală. Probabil şi-a mai pus amprenta şi faptul că nu am putut să avem un program de meciuri amicale internaţionale pentru a ne edifica în privinţa nivelului la care ne aflam. Înaintea unui joc atât de tare am avut practic un singur meci puternic, cu CSM. Încercăm să corectăm din mers greşelile pentru a ne prezenta cât mai bine în Liga Campionilor. În momentul de faţă nu putem emite pretenţii în partea de sus a clasamentului.
La Bucureşti, după ce am avut o diferenţă foarte mare în prima repriză, sigur că a intervenit şi relaxarea, psihică şi poate şi fizică. Consider şi că eliminarea lui Maren Aardahl a cântărit mult în economia jocului. Noi am încercat să conservăm avantajul, nu am mai vrut să riscăm foarte mult şi pe acest fond, CSM fiind o echipă valoroasă, cu orgoliul rănit, a încercat să recupereze. Au avut-o şi pe Neagu, în a doua repriză, foarte bună”.

”Trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Odense. E o echipă valoroasă, care are un handbal în viteză, asemănător celui al formaţiei noastre”

Oficialii echipei de handbal vâlcene şi jucătoarele şi-au pus speranţa în obţinerea unui rezultat pozitiv cu Odense. Florentin Pera speră ca echipa să se prezinte la un nivel bun:
”Am avut o deplasare obositoare, un drum lung, de 12 ore, la întoarcerea din Franţa. Am urmărit să recuperăm jucătoarele. Luni au avut zi liberă şi axată numai pe recuperare. Marta Batinovic nu s-a antrenat, dar ne bazăm pe ea. Sper să facă măcar un antrenament înaintea meciului pentru a putea juca sâmbătă. Moralul echipei e unul bun, având în vedere că am început sezonul cum nu se putea mai bine, cu două trofee. Trebuie să ne concentrăm acum pe meciul cu Odense, o echipă valoroasă, care are un handbal în viteză, asemănător celui al echipei noastre. Ele se bazează pe câteva jucătoare foarte experimentate, cu performanţe mari la nivel internaţional. Mă refer la portar, la Groot, fostă jucătoare la Gyor, coordonatorul lor de joc, la Lois Abbingh, interul stânga. Toate trei sunt jucătoare de bază, poate cele mai importante din Naţionala Olandei. De asemenea, la 9 metri, e Hojlund care joacă atât ca inter, cât şi ca coordonator de joc. Au o echipă valoroasă. Au câştigat pe teren propriu primul meci cu Dortmund la cinci goluri, iar marţi, 15 septembrie, în campionat, s-au impus cu 28-26 pe terenul lui Nikobing. Asta arată că în acest moment Odense e într-o formă foarte bună. E o formaţie cu pretenţii, dar cred că şi echipa noastră are potenţial. A demonstrat acest lucru. Având în vedere că jucăm pe terenul nostru vom face tot ce putem pentru a obţine victoria în meciul de sâmbătă. Ne pare rău că nu putem beneficia de sprijinul publicului. E păcat că nu-i avem în sală, alături de noi. Am jucat la Brest cu aproape 3000 de spectatori în tribună. A fost o atmosferă extraordinară. Ne pare rău că nu avem publicul alături de noi. Au avut un rol important în multe performanţe realizate de echipa noastră. Clar, e un minus pentru noi. Cred că suntem singura echipă din grupă care nu poate beneficia de sprijinul suporterilor”.

Conducerea tehnică a SCM-ului are încredere că Vâlcea va termina grupa în primele şase clasate

Din Grupa B, Gyor şi Brest sun favorite la calificarea directă în sferturile Ligii Campionilor, însă pot apărea şi surprize. CSKA Moscova a demonstrat că este capabilă să intre în lupta pentru primele două locuri. A obţinut o remiză în faţa ”colosului” din Ungaria. Vâlcea nu are putere pentru a se bate pentru primele două poziţii, însă speră într-o clasare în primele şase, care-i dă posibilitatea să meargă mai departe în competiţie, după prima fază. ”Consider că grupa noastră e mult mai puternică decât cealaltă, dar se pot întâmpla multe lucruri pe parcurs. Este un campionat ciudat şi trebuie să luăm fiecare meci în parte, pentru că nu ştii ce-ţi rezervă viitorul. Aţi văzut ce se poate întâmpla! Buducnost a mers la Podravka fără 11 jucătoare şi după ce a condus cu 14-5, a pierdut jocul, nemaiavând soluţii şi doar patru jucătoare experimentate în echipă. Gyor a făcut egal la Moscova. Gyor şi Brest sunt două echipe foarte valoroase, dar se demonstrează că şi CSKA Moscova e o nucă tare, după rezultatul din prima etapă (egal cu Gyor). S-a investit mult acolo, s-au făcut transferuri şi de la Rostov Don. E o echipă cu un buget foarte mare, ca aproape toate celelalte. Vom avea un an dificil, dar sunt convins că putem fi în primele şase echipe până la final”, a spus Florentin Pera, tehnicianul SCM-ului. (S.S.)