Acasă Karate Karateka de la CS Chimia, performerii anului, în Vâlcea! Au obținut 38...

Karateka de la CS Chimia, performerii anului, în Vâlcea! Au obținut 38 de medalii la Campionatul Național de Karate Shotokan și 94 la Cupa României

992
0

Sâmbătă, 25 septembrie, Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea a găzduit finala CAMPIONATULUI  NAŢIONAL de Karate Shotokan pentru Copii, Minicadeți și U21. La această competiţie, sportivii secţiei de karate de la CS CHIMIA Rm. Vâlcea au obţinut 38 medalii din care: 7 de aur, 14 de argint şi 7 de bronz, prin următorii sportivi:

– Irma Ispas – locul I la U21 și titlul de Campioană Națională;

– Bogdan Murgea – locul I la U21 și titlul de Campion Național;

– Ștefan Ghinea – locul I la J3 și titlul de Campion Național;

– Vlad  Martin – locul I la J3 și titlul de Campion Național;

– Raisa Cîrstea – locul I la C2 și titlul de Campioană Națională;

– Clara Ghimiș – locul II la U21 și titlul de Vicecampioană Națională;

– Cristian Ghimiș – locul II la U21 și titlul de Vicecampion Național;

– Alexia Piciu – locul II la J3 și titlul de Vicecampioană Națională;

– Ștefan Udrea – locul II la J3 și titlul de Vicecampion Național;

– David Corheci – locul II la C3 și titlul de Vicecampion Național;

– Yani Nae – locul II la C2 și titlul de Vicecampion Național;

– Andrei Tertereanu – locul III la J3, sportiv legitimat la ACS Sen Sport Rm.Vâlcea, care este pregătit de antrenorul Silviu Ghiță, la Brezoi.

În același weekend și aceeași sală a avut loc și CUPA ROMÂNIEI de Karate Shotokan pentru Cadeți, Juniori și Seniori. La acest concurs, sportivii de la CS Chimia au reușit să își adjudece numai puțin de 94 de medalii din care: 28 de aur, 35 de argint şi 31 de bronz. Printre evidențiați s-au regăsit:

– Silviu Ghiță – locul I – Seniori;

– Andreea Bîlă – locul I – Seniori;

– Bogdan Murgea – locul I – Seniori;

– Roxana Sorică – locul I – Seniori;

– Clara Ghimiș – locul I – Seniori;

– Cristina Iacobescu – locul I – Seniori;

– Ștefania Iacobescu – locul I – Seniori;

– Paul Dinu – locul I – Seniori;

– Cristian Ghimiș – locul I – Juniori;

– Irma Ispas – locul I – Juniori;

– Daniela Floarea – locul I – Cadeți;

– Ștefan Ghinea  – locul I – Cadeți;

– Ștefania Păun – locul I – Cadeți;

– Andrei Alexandru Toma – locul II – Juniori;

– Alexia Alexandrescu – locul II – Juniori;

– Denis Stanciu – locul II – Cadeți;

– Călin Tărășăscu – locul II – Cadeți;

– Alexandra Grecu – locul II – Cadeți;

– Christian Axente – locul II – Cadeți;

– Nicoleta Popescu – locul II – Cadeți, sportivă legitimată la ACS Sen Sport Rm.Vâlcea, care este pregătită de antrenorul Silviu Ghiță la Brezoi.

Aceste medalii vin după cele alte 117, respectiv 35 de aur, 29 de argint și 52 de bronz, obținute de sportivii noștri la Campionatul Național de Karate Shotokan pentru Cadeți, Juniori și Seniori din luna mai a acestui an. Au fost două campionate organizate în regim de pandemie, la care au participat peste 200 de sportivi de la cele mai bune cluburi de Karate Shotokan WSF din România. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii mei, dar cred că se putea și mai mult. Ţin să remarc prestaţia bună a sportivilor: Alexia Piciu, Raisa Cîrstea, Yani Nae, David Corheci și Christian Axente, care deşi au fost la prima participare la un Campionat Naţional sau la o Cupă a României, au avut un comportament meritoriu, care ne dă speranțe pentru viitor. Tot pe această cale, ţin să îi felicit și pe ceilalți sportivi pentru prestația bună și rezultatele excelente obținute având în vedere timpurile pe care le trăim. Vreau să mulțumesc Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și în special domnului primar Mircia Gutău pentru ajutorul oferit în organizarea acestor importante evenimente naționale. Nu în ultimul rând doresc să mulțumesc SCM Râmnicu Vâlcea, Federației Române de Karate, DJST Vâlcea, CS Chimia Râmnicu Vâlcea și părinților care au înțeles importanța practicării sportului de performanță chiar și pe timp de pandemie. În încheiere doresc să le urez succes atât sportivilor noștri speciali care vor participa, în luna octombrie, la Timișoara, la Campionatul Național de Para-Karate pentru persoanele cu nevoi speciale, cât și sportivilor calificați, care vor participa în luna noiembrie la Campionatul Mondial de Karate Shotokan de la Istanbul-Turcia”, a transmis antrenorul emerit Paul Dinu, după performanțele înregistrate de CS Chimia, la cele mai recente competiții.