Juniorii II de la CSŞ Rm. Vâlcea vor participa la turneul semfinal I din cadrul Campionatului Naţional

* competiţia va avea loc săptămâna viitoare, mai precis în perioada 6-8 mai

Pentru prima oară după mulţi ani, o echipă vâlceană de handbal masculin a reuşit să se califice, în această primăvară, în faza semifinală a Campionatului Naţional. Este vorba de cea de juniori II de la CSŞ, care e antrenată de Rodica Onogea. În faza preliminară, tinerii handbalişti vâlceni au fost repartizaţi în Seria E şi au terminat pe locul 4, ultimul care a asigurat prezenţa la turneul semifinal I. CSŞ a acumulat 19 puncte, dar 15 dintre acestea au venit ca bonus din partea FRH, pentru respectarea condiţiilor de talie în toate cele 15 meciuri jucate. Elevii Rodicăi Onogea şi-au trecut în cont doar două victorii pe teren (31-28 cu HC Argeş Piteşti şi 29-22 cu LPS Tg. Jiu) şi au pierdut restul de 13 partide, bilanţ pentru care au obţinut patru puncte.

„Am avut o grupă foarte grea, deoarece toate echipele cu care am jucat au participat anul trecut la turneele semifinale I şi II sau la turneul final. CSŞ a fost singura dintre cele şase care nu a atins o asemenea fază, deci cu atât mai mare este performanţa că am reuşit să ne calificăm mai departe”, a subliniat profesoara Rodica Onogea.

Tinerii handbalişti vâlceni au trecut de o grupă preliminară infernală

În clasamentul final al Seriei E, pe locul 1 s-a situat Viitorul Piteşti – cu 40 de puncte, pe locul 2 – CSŞ Craiova (37), CSM Progresul Băileşti a terminat pe 3 (cu 36 de puncte), în timp ce vâlcenii au ocupat poziţia a patra şi au acces astfel alături de primele trei în faza semifinală. De-a lungul sezonului, handbaliştii noştri au marcat 339 de goluri şi au primit 444.
Pe ultimele două locuri s-au clasat două echipe care au strâns mai multe puncte pe teren decât echipa noastră, dar care au avut bonusuri mici din partea Federaţiei. Astfel, LPS Tg. Jiu a terminat cu patru victorii şi 11 înfrângeri, iar HC Argeş Piteşti cu un bilanţ de 3-12. Gorjenii au beneficiat însă de doar 7 puncte bonus pentru respectarea condiţiilor de talie, în timp ce trupa din Trivale nu s-a ales cu niciunul, ci dimpotrivă, a primit şi o penalizare de două puncte!
„Bonusurile de puncte le-am primit pentru că am avut jucători cu talie, care au şi jucat meci de meci, acesta fiind lucrul cel mai important. Şi LPS Tg. Jiu a avut, dar nu i-a băgat decât în ultimele etape, iar punctele bonus se acordă doar când jucătorii cu talie apar pe teren şi nu doar câteva minute, ci un timp anume. Aşa prevede regulamentul. La noi, jucătorii cu talie au evoluat din minutul 1 până în minutul 50, pentru că la juniori II un meci se întinde pe durata a două reprize de câte 25 de minute”, a adăugat antrenoarea de la CSŞ Rm. Vâlcea.

Antrenoarea Rodica Onogea a contat pe 14 jucători de-a lungul sezonului

Din lotul care a obţinut calificarea la turneul semifinal I au făcut parte 14 jucători. Este vorba de Robert Ilie şi Vasile Mutuligă (portari), Răzvan Munteanu, Cosmin Gherman, Cristian Ciochină, Mădălin Pară, Florin Andronie, Andrei Predulete, George Pandelică, Cristian Pârvulescu, Dragoş Zafiu, Rareş Mirea, Theodor Hodorog şi Valentin Andrei (fratele handbalistei Iulia Andrei). „Sunt mulţumită de calificare, dar am avut emoţii până ce am obţinut-o. Ne-a afectat faptul că nici nu am prea putut să fac multe antrenamente cu toţi jucătorii. Acesta e ultimul an în care mai jucăm la juniori II, din sezonul viitor ne vom înscrie la juniori I. Antrenez această generaţie de la nivelul juniorilor IV, iar acum am obţinut cea mai importantă performanţă, prin calificarea la turneul semifinal I. Am crescut de la an la an”, a încheiat Rodica Onogea.
La faza semifinală I (care se va desfăşura în perioada 6-8 mai) s-au calificat 32 de echipe, ce vor fi împărţite în opt grupe de câte patru. Primele două clasate din fiecare vor accede în faza semifinală II. După tragerea la sorţi care a avut loc pe 12 aprilie, la sediul FRH, echipa vâlceană de handbal masculin a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte CSŞ Galaţi, LPS Piatra Neamţ şi LPS Liceul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button