Juniorii de la FC Oltchim s-au comportat onorabil la turneul de la Versailles

* la categoria 2001-2002, elevii lui Ion Lazăr s-au clasat pe locul 3, iar la 1999-2000, jucătorii pregătiţi de Marian Deaconescu au ocupat cea de-a cincia poziţie

Timp de o săptămână, în perioada 6-13 iunie, juniorii de la FC Oltchim s-au aflat într-un turneu peste hotare. Vâlcenii s-au deplasat până în Franţa, mai precis până în micuţul oraş Versailles (care e situat la sud-vest de capitala Franţei, Paris, şi e recunoscut mai degrabă pentru celebrul său palat, construit de regele Ludovic al XIV-lea), pentru a participa la o puternică întrecere juvenilă. La startul acestei competiţii au fost prezente 32 de echipe, printre care s-au numărat şi reprezentatele unor cluburi cunoscute din Franţa, precum Paris St. Germain, Auxerre, Lille sau Bordeaux.
La întrecerea de la 1999-2000, echipa vâlceană a ocupat locul al cincilea, antrenorul Marian Deaconescu având la dispoziţie un lot format din 14 jucători, după cum urmează: Ionuţ Glăvan, Mihai Vlădulescu, Valentin Avram, Mihai Udubaşa, Sebastian Deaconu, Răzvan Bîrzan, Gabriel Neacşu, Vlad Tunaru, Iarin Stănişor, Răzvan Popa, Daniel Scrieciu, Andrei Lazăr, David Ristoiu şi Marcus Constantin.
Cea mai bună performanţă a fost obţinută însă la categoria 2001-2002, acolo unde elevii lui Ion Lazăr au urcat pe treapta a treia a podiumului. Din lot au făcut parte opt jucători: Miki Constantin, Radu Preda, Ştefan Chelcea, Iarin Stănişor, Andrei Lazăr, Robert Deaconu, Flavius Udrea şi Răzvan Dumitru.
„Pe durata turneului de la Versailles, între 8 şi 10 iunie, o parte dintre fotbaliştii vâlceni s-au cazat la mai multe familii franceze, iar ceilalţi într-un hotel de cinci stele din micuţul orăşel. Competiţia juvenilă a fost una deosebită din toate punctele de vedere şi ne bucură faptul că am participat la această primă ediţie”, a spus antrenorul Marian Deaconescu.

Micuţii fotbalişti vâlceni au îmbinat utilul cu plăcutul

Pentru micuţii fotbalişti vâlceni, turneul în Franţa a reprezentat şi un bun prilej de a se delecta cu frumuseţea locurilor pe care le-au vizitat. Astfel, după ce au plecat din Râmnic în dimineaţa zilei de 6 iunie, cu autocarul, „chimiştii” au ajuns a doua zi în Germania, unde s-au oprit, timp de 12 ore, pentru a vizita stadionul „Allianz Arena” şi centrul oraşului Munchen. Antrenorii vâlceni au fost surprinşi să constate că, chiar pe terenul unde a avut loc, în luna mai, finala Ligii Campionilor, se desfăşura în acel moment un interesant turneu juvenil, rezervat echipelor de 11-12 ani. „Organizarea acelui turneu chiar pe marele stadion din Munchen reprezintă un mod perfect de a-i atrage pe tinerii fotbalişti către acest sport. Este o deosebire imensă între locurile unde se desfăşoară competiţiile de acest gen în ţara noastră, adică pe toate «coclaurile», şi unde aleg occidentalii să organizeze întrecerile pentru tinerele talente. La final, pentru a spori interesul, un jucător de la Bayern Munchen a oferit premiile pentru cei mici”, a spus Ion Lazăr, tehnicianul echipei 1999-2000 a Oltchim-ului.
După încheierea turneului amical de la Versailles, pe 10 iunie, vâlcenii s-au cazat la hotelul „Formula 1”, de lângă parcul „Disneyland” din Paris, unde au avut parte de distracţie maximă a doua zi, pe 11 iunie, între orele 9 şi 20. Pe 12 iunie, între orele 9 şi 22, vâlcenii au vizitat Viena, bucurându-se, mai întâi, de un periplu prin centrul capitalei Austriei. Ulterior, „chimiştii” s-au destins în parcul de distracţii „Prater” şi au vizitat Stadionului „Ernst Happel”.
Delegaţia vâlceană s-a întors acasă în după-amiaza zilei de 13 iunie. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button