Acasă Fără categorie Junioarele I de la Energetic au câştigat în Bănie şi se menţin...

Junioarele I de la Energetic au câştigat în Bănie şi se menţin pe loc de calificare la turneul final

301
0

Echipa de junioare I de la Energetic a jucat marţi, 12 februarie, în Bănie, cu HCM Craiova, meci ce a contat pentru etapa a treia din grupa 3 Valoare. Partida s-a încheiat cu victoria vâlcencelor, care s-au impus în faţa formaţiei locale cu scorul de 32-28. „A fost un meci slab de ambele părţi. Pentru unii cu miză, pentru alţii fără miză. Craiova a jucat cu junioarele 2. O parte sunt în clasa a XII-a şi au hotărât să renunţe, să meargă mai departe cu şcoala. În aceeaşi situaţie suntem şi noi. Avem mai multe junioare 2. Dintre ele, am pierdut-o şi pe Bianca Neacşu, care s-a accidentat la lotul naţional. A suferit o fractură de antebraţ şi nu va mai juca în acest sezon. Era importantă atât pe faza de apărare, cât şi în atac”, a spus Ionel Gheorghe, antrenorul junioarelor I de la Energetic, după cel de-al doilea succes din grupa 3 Valoare.

Derby-ul cu CSM Tg. Mureş va fi arbitrat de o brigadă de Liga Campionilor

În trei etape, Energetic a acumulat cinci puncte în grupa 3 Valoare. Nu are nicio înfrângere. E pe locul 2, poziţie ce asigură calificarea la turneul final. Sâmbătă, 16 februarie, de la ora 13.00, vâlcencele vor întâlni, pe teren propriu, lidera, pe CSM Tg. Mureş. Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat pentru acest joc un cuplu de Liga Campionilor, format din Anamaria Stoia şi Diana Florescu.

Grupa a III-a, ca un turneu final. Cinci din cele şase echipe s-au luptat anul trecut pentru medalii

Federaţia Română de Handbal a fost neinspirată în momentul împerecherii grupelor pentru competiţia Valoare la junioare I. În grupa a treia, în care se regăseşte şi Energetic, cinci din cele şase echipe au participat, anul trecut, la turneul final. Practic, acum, cele cinci echipe (Energetic, LPS Slatina, CSŞ Viitorul Cluj, CSM Tg. Mureş şi Marta Baia Mare – chiar finalista de anul trecut) se bat pentru două locuri, care asigură calificarea la turneul final. „Nu am înţeles Federaţia, cum de a făcut această repartizare, astfel încât cinci dintre cele mai bune echipe din sezonul trecut, care au participat la turneul final, să se afle acum în aceeaşi serie şi doar două dintre ele să aibă şansa de a merge mai departe, în lupta pentru medalii. Dacă s-ar mai fi calificat şi CSŞ 2 Baia Mare, eram şase echipe în serie, care au participat anul trecut la turneul final. Putem spune că această serie e ca un turneu final. E cea mai grea grupă. Cred că prin această decizie, valoarea adevăratului turneu final va fi una scăzută. În ceea ce ne priveşte, deşi e o grupă dificilă, avem şanse să mergem mai departe. Depinde şi ce facem sâmbătă, acasă, cu Tg. Mureş, dar şi în deplasarea de la Cluj. Consider că acolo ne jucăm calificarea”, a mai precizat Ionel Gheorghe. (S.S.)