Acasă Diverse Junioarele I de la Chimia au obţinut două victorii la primul turneu...

Junioarele I de la Chimia au obţinut două victorii la primul turneu de la Valoare

129
0

Săptămâna trecută, la Rm. Vâlcea s-au desfăşurat meciurile din cadrul primului turneu al Grupei 2 Valoare, din Campionatul Naţional de Handbal dedicat Junioarelor I. În această fază a competiţiei s-au calificat ambele echipe vâlcene, Chimia şi Energetic. Cele mai mari şanse de a merge la turneul final le are CS Chimia. Din trei meciuri disputate zilele trecute, în Sala ”Traian”, a câştigat două. Elevele Nicoletei Lazăr şi ale Danei Joiţa s-au impus cu scorul de 46-33 în primul meci, în faţa celor de la CSŞ Mediaş şi mai greu, cu 26-25 (după ce au pierdut prima repriză), în ultima zi de turneu, în confruntarea cu Sepsi Sf. Gheorghe. Chimistele au pierdut doar derby-ul cu prima clasată, Corona Braşov (scor final 34-29 pentru trupa de la poalele Tâmpei, după ce Vâlcea a câştigat prima repriză cu 16-15), trupă care nu a pierdut niciun meci din cele şapte de până acum, având maxim de puncte.

După acest turneu, Chimia a rămas pe locul secund, la două puncte peste Sepsi Sf. Gheorghe şi la patru peste Energetic, având şanse mari de a merge la turneul final. La Valoarea au mai rămas doar trei etape de disputat, care vor avea loc între 23 şi 25 aprilie. Practic, va fi returul. Chimia va înfrunta aceleaşi echipe ca şi până acum. Derby-ul pentru locul 2 va fi, cu siguranţă, cel cu Sepsi Sf. Gheorghe, însă nu decisiv. La turneul final vor merge primele două clasate din cele trei serii de la valoare, plus două cele mai bune echipe de pe locul 3.

”Sunt mulţumită de prestaţia fetelor mele de la acest turneu. Cu mai multă atenţie, cred că puteam să obţinem un rezultat bun şi cu Corona Braşov. Am câştigat prima repriză, apoi au fost şi nişte decizii ale arbitrilor care ne-au dezavantajat. Mai avem un turneu. Sper să se joace tot la Vâlcea şi să nu apară alte probleme, să avem întreg lotul la dispoziţie. Turneul final va fi după Paşte. La junioare 2, deşi ne calificasem mai departe, nu vom continua. Avem fete mai mici de vârstă, am cheltuit deja bugetul pe tot anul cu cele cinci turnee pe care le-am avut până acum, la ambele categorii şi nu mai putem face un astfel de efort, mai ales în condiţiile actuale, cu teste şi tot ce se impune şi situaţia în care s-au regăsit o parte din fete, care au fost nevoite să intre cu părinţii în izolare. Apoi, turneul e tocmai la Satu Mare. Poate, dacă ar fi fost mai aproape, dacă se juca într-o altă perioadă şi nu nu ne-am fi confruntat cu alte probleme, ne mai gândeam. Ne concentrăm acum pe jocurile care ne-au mai rămas la junioare I. Sper să facem o figură frumoasă şi la turneul final, pentru că sunt convinsă că vom ajunge acolo”, a spus Nicoleta Lazăr, după jocurile de zilele trecute.