Volei

Junioarele de la CET Govora CNMB participă la turneul semifinal al Campionatului Naţional de volei

Margarit_Marius_2015_05În această săptămână, mai precis în perioada 20-24 aprilie, junioarele de la CET Govora CNMB vor participa la turneul semifinal din cadrul Campionatului Naţional de volei, ce va avea loc la Tg. Mureş. Competiţia va aduna la start şase echipe, în afara celei vâlcene urmând a mai fi prezente CSU Medicina CNUE Tg. Mureş (organizatoarea turneului), CSŞ Sibiu, LPS Bihorul Oradea, CSŞ 2 CNE CSM Baia Mare şi CSŞ Topliţa. Turneul se va disputa după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final primele două clasate vor obţine biletul pentru faza finală.

Marius Mărgărit le va însoţi pe fete la această competiţie

La Tg. Mureş, fetele de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” vor fi însoţite doar de Marius Mărgărit, nu şi de Nicoleta Mărgărit (care a condus echipa până acum), deoarece antrenoarea este internată în spital, la Bucureşti. Echipa vâlceană va pleca miercuri spre Tg. Mureş, cu o zi mai târziu decât celelalte formaţii. În aceeaşi zi, voleibalistele nostre vor disputa şi primul meci.

„Celelalte echipe vor fi de marţi la Tg. Mureş, dar nu avem forţa financiară de a ne caza o noapte în plus acolo, aşa că noi vom face deplasarea abia miercuri dimineaţă. Primul meci al turneului e programat la ora 14.00 şi sper să nu avem ghinionul să jucăm atunci, pentru că fetele vor fi foarte obosite după drumul lung”, a spus Marius Mărgărit.

Echipa vâlceană are şanse minime de calificare în finală

Tehnicianul vâlcean nu are mari speranţe în ceea ce priveşte calificarea la turneul final, lupta pentru primele două locuri urmând a se duce între echipele din Tg. Mureş, Sibiu şi Baia Mare. „Va fi un turneu foarte greu pentru noi, deoarece întâlnim echipe foarte tari, aproap profesioniste, de genul Tg. Mureş, Baia Mare sau Sibiu. Doar Oradea şi Topliţa sunt de teapa noastră, adică mai normale, nu selecţionate naţionale, ca Tg. Mureş, unde e adunat aproape tot lotul ţării de junioare. La fel şi la Baia Mare, un centru important în volei, unde s-au strâns de asemenea jucătoare bune de prin ţară. Şi despre Sibiu ştiu că are posibilităţi financiare mari, deoarece are alături un sponsor foarte puternic. Este greu aşadar să ne clasăm în primele două locuri, dar sperăm într-o comportare bună. Nu avem cum să ne gândim la mai mult, adică la calificarea în finală”, a subliniat Mărgărit.

Mara Moldovanu şi Elena Văduva nu vor juca la Tg. Mureş

Ghinioanele s-au ţinut lanţ în ultima perioadă de secţia de volei de la CNMB. Astfel, după ce Robert Saroşi s-a accidentat şi nu a putut participa la turneul semifinal de cadeţi, de săptămâna trecută, profesoara Nicoleta Mărgărit a trecut printr-o experienţă nefericită similară, ea fiind internată acum la Bucureşti, după ce a suferit o fractură la picior. „Din păcate pentru noi, a fost un început de an plin de ghinioane. După ce Saroşi a suferit o entorsă gravă, iar Mara Moldovanu a păţit-o la fel săptămâna trecută, astfel că nu o voi putea avea la dispoziţie la turneul semifinal de la Tg. Mureş. Ea se alătură Elenei Văduva, care nu va juca de asemenea pentru că s-a operat acum o lună pe tibie. Ambele vor merge cu noi, pentru că trebuie să fie în lot, deoarece au luat probele de control şi sunt jucătoare cu talie, dar nu vor juca. E obligatoriu însă să le trecem pe foaia de joc, ca să nu pierdem puncte la „masa verde”. Pentru a compensa absenţa celor două, voi lua două jucătoare din echipa de cadete, Carina Rabacu şi Sarah Durand, ca să avem un lot complet”, a încheiat Marius Mărgărit. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button