Acasă Liga 6 ”Jucăm cu moartea deasupra capului! Linia de înaltă tensiune, de 20.000 de...

”Jucăm cu moartea deasupra capului! Linia de înaltă tensiune, de 20.000 de volţi, traversează terenul. Suntem în 2022, nu în `76”

1142
0

Olteţul Zătreni a câştigat în week-end partida cu Ştiinţa Grădiştea cu scorul de 3-0. Antrenorul echipei gazdă, Nicolae Vîlcu, într-o postare pe o reţea de socializare, a oferit detalii despre meci. A făcut cunoscut faptul şi că partida a fost umbrită de o accidentare gravă, un jucător suferind o fractură de piramidă nazală, în urma unui duel cu un adversar. Ulterior afirmaţiilor lui Nicu Vîlcu, oficialul echipei oaspete, Cristi Pîrîianu, a dorit să vină cu alte precizări. Tensiunea a apărut dinainte de începerea jocului. Ştiinţa Grădiştea a luat în calcul posibilitatea să nu intre pe teren. Au existat nişte discuţii inclusiv cu arbitrii şi observatorul, pe seama condiţiilor de joc improprii. Primarul Ilie Boiangiu şi Cristi Pîrîianu s-au temut pentru siguranţa jucătorilor.

”În primul rând, oficialul de la Zătreni a publicat o statistică. Nu am mai fost în competiţie împreună de 8-10 ani. Iar în fotbal, Nicu Vîlcu m-a găsit pe mine. Când a venit la Zătreni l-am învăţat cum se completează un raport de joc. Credea că e proces verbal, iar acum vorbeşte de nu ştiu ce statistici. În privinţa accidentării, ne pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar băiatul nostru care s-a aflat în duel cu adversarul, Buşuroi, e operat de şase luni. Ştie ce înseamnă o problemă de sănătate. Nu a avut în intenţie să-l lovească pe jucătorul de la Zătreni. În cădere, poate l-a lovit involuntar cu dosul palmei. Dar de ce nu vorbesc oficialii de acolo de condiţiile de joc. Mi se pare de neconceput ca în anul 2022 să jucăm pe un astfel de teren. Nu suntem în `76. Jucăm cu moartea desupra capului. Linia de înaltă tensiune de 20.000 de volţi trece prin teren. Este undeva între 6 şi 16 metri, cam în dreptul punctului de la 11 metri, la 8-10 metri deasupra. Nu e de joacă. Se poate întâmpla o tragedie, o catastrofă. Gândiţi-vă că pică firul peste vreun grup de jucători. Am semnalat acest lucru arbitrului, observatorului. Nu e admisibil să ai o atitudine arogantă şi sfidătoare, de genul celei pe care au avut-o oficialii jocului, indiferent că eşti arbitru sau eu ştiu ce mare fotbalist ai fost. Sunt şi eu de 40 de ani în fotbal, nu de ieri, de azi. Ştiu ce înseamnă un teren neregulamentar. De la o etapă la alta terenul poate deveni neregulamentar, chiar dacă el e omologat. Nu ştiu cum s-a făcut omologarea. Dacă Zătreni a promovat în Liga a V-a şi din cauza lipsei unui teren adecvat, în comună, nu a fost lăsată să participe în Liga a V-a, atunci de ce i s-a acceptat să continue şi la Liga a VI-a aici? Chiar nu am avansat deloc? Nici măcar condiţiile minime nu le poate îndeplini, cu dimensiunile minime admise, cu gard împrejmuitor? Avea 76 metri lungime, acum are 86. Deci tot nu se încadrează. Ca să ajungă la dimensiunea asta, au mutat poarta şi aşa a apărut linia de înaltă tensiune prin teren. Acolo a murit un om tot electrocutat, la ziua localităţii. E crucea lângă gard, iar gardul, foarte aproape de linia de margine. Am copii de 14-15 ani în echipă. Dacă se întâmplă ceva, dintr-un duel cu un adversar, din inerţie, intră cu capul în ţeava, se întâmplă o nenorocire? Eu ce le spun părinţilor? Unii investesc dragoste, sentimente, bani, timp, fac eforturi ca să respecte competiţia, iar alţii nu au nicio apăsare. I-am spus şi domnului primar. Duc campionatul la capăt şi cred că renunţ. În loc să facem un pas înainte, noi suntem mai jos decât acum câteva decenii”, a declarat Cristi Pîrîianu, antrenorul de la Ştiinţa Grădiştea.