Acasă Liga III ”Jocurile cu Costeşti şi cel de la Horezu, nu m-au convins. În...

”Jocurile cu Costeşti şi cel de la Horezu, nu m-au convins. În Cupă, a fost altceva. Avem jucători de calitate. Altfel, nu aş fi emis pretenţii”

207
0
• a spus Gabi Mangalagiu, după partida cu Flacăra, de la Fedeleşoiu

După victoriile cu Costeşti, antrenorul formaţiei Viitorul Dăeşti, Gabi Mangalagiu, s-a declarat mulţumit de rezultat, dar nu şi de jocul elevilor săi, pe care şi-a pus amprenta pauza competiţională. A urmat şi a treia partidă oficială, în care, de această dată, rezultatul nu le-a fost favorabil dăeştenilor. La doar trei zile distanţă, s-a schimbat situaţia. În Cupă, cu Flacăra, jocul trupei din Fedeleşoiu a arătat bine. S-au marcat şi cinci goluri, astfel că la final s-a schimbat discursul.


”Era important să fi câştigat sâmbătă, în campionat, dar, pentru moralul nostru, e binevenită şi această victorie. S-a schimbat ceva în bine în aceste trei zile, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Am avut nişte discuţii cu băieţii. Se poate întâmpla în fotbal să ai o zi mai proastă, aşa că nu poţi să iei în calcul doar un joc. Rămâne, însă, supărarea că nu a reuşit să luăm trei puncte de la Horezu. Valoarea echipei trebuie să fie cea din acest meci, de Cupă. Avem jucători de calitate, dar fără muncă, dăruire şi atitudine, abnegaţie, nu se poate. Jocurile cu Costeşti şi cel de la Horezu nu m-au convins. Nu era ceea ce aşteptam eu. În Cupă, a fost altceva. Avem jucători de valoare. Dacă aş fi ştiut că nu am cui să cer, nu aş fi emis pretenţii. Dacă şi muncesc cum trebuie, putem să realizăm lucruri frumoase. Vom vedea ce ne rezervă viitorul. Urmează un joc foarte greu, cu Şelimbăr. Cupa a fost ca un meci de mijlocul săptămânii, de pregătire. E foarte bine că am câştigat, băieţii au căpătat încredere. Simt şi ei că au jucat slab în meciul trecut. Voiau să-şi ia revanşa, au reuşit şi îi felicit.

Au debutat şi noii veniţi, inclusiv copiii. Mă bucură tare mult evoluţia lui Pufu, un copil de perspectivă, cu mentalitate bună. La fel ca şi Mario Diaconescu. Sunt născuţi în 2004. Contează mult să crească într-un mediu sănătos, lângă jucători cu ştate vechi în fotbal, care au evoluat la un nivel înalt, precum Costea, «Sami» şi toţi ceilalţi. Pe Mike Ogboin a ratat câteva ocazii bune, dar mă bucur că a ajuns acolo, în acea situaţie. E foarte important. Dacă se pregăteşte, e foarte bine. Pe «Miţă» Deaconescu nu l-am scos niciodată din planuri. Tocmai de aceea a fost adus, pentru că ne bazam pe el, dar accidentările şi pauza mare pe care a făcut-o, e normal să provoace anumite probleme. El e un jucător cu experienţă, foarte bun. Dacă se pregăteşte bine şi nu se mai accidentează, va fi important pentru noi, acolo, pe linia de fund. Sunt discuţii să mai vină nişte jucători, dar rămţne să vedem dacă vom reuşi să-i aducem. În caz contrar, cu ce avem la momentul acesta, ne putem acoperi”, a declarat Gabi Mangalagiu, antrenorul dăeştenilor, după succesul categoric din Cupa României, cu Flacăra. (S.S.)