Liga Nationala

Joc bun, victorie normală pentru Vâlcea! Kiki și colegele sale se întorc cu mâna goală la Brăila

Duminică după-amiază, SCM Rm. Vâlcea, locul 3, după două etape, a înfruntat o altă echipă cu pretenții la o medalie în Liga Florilor, pe Dunărea Brăila, echipă la care au ajuns, în vară, și două dintre jucătoarele emblematice de la poalele Capelei, Liscevic și Gonzalez. Din fericire pentru Vâlcea, Kiki a plecat cu mâna goală la Brăila. SCM și-a trecut în cont al doilea succes din acest sezon și a ajuns la șapte puncte. Are cel mai bun atac după trei etape (105 goluri). Confruntarea cu Brăila s-a încheiat la scorul de 35-27 pentru ”municipale”. Prima repriză a fost echilibrată. Oaspetele au demonstrat că au venit la malul Oltului cu gânduri mari. Au avut și trei goluri în față, însă pe finalul primului mitan ”municipalele” au reușit să revină și să intre la vestiare pe plus: 16-15. Kovacevic a marcat trei goluri la rând.

Partea secundă a aparținut gazdelor. SCM a urcat treptat, a majorat diferența, a risipit emoțiile. Dunărea Brăila a aruncat prosopul înainte de ultimul gong. Vâlcea a avut și 9 goluri avans. S-a terminat, așadar, 35-27, un rezultat care scutește de alte explicații și care atrage multe aprecieri pentru antrenorul Bent Dahl, pentru jocul echipei. Mulți au spus că a fost cel mai bun meci din acest sezon. S-au evidențiat și portarii. La Vâlcea, Roch și Hosu, iar la Brăila, Pessoa. Iryna Glibko a fost în zi bună. A marcat 11 goluri. E adevărat, 8 din aruncări de la 7 metri. Kovacevic (7 goluri),Hansson (6), Elghaoui (6) au confirmat încă o dată că sunt jucătoare de bază la SCM. Au mai marcat: Fujita (3), Bucur (1), De Jong (1).
Pentru Brăila cele mai multe goluri le-a înscris Araujo: 6. Au mai punctat: Quitino (5), Lavko (4), Venancio (3), Sazdovska (3), Shteriova (2), Da Rocha (2), Liscevic (1), Kanaval (1).

După ”halta” Mioveni, pentru roș-albastre urmează derby-ul cu CSM București, din 22 septembrie, din Sala Traian.

Articole Similare

Back to top button