Acasă Diverse Ionuţ Stroe: ”MTS are pentru data de 1 octombrie două obiective: posibilitatea...

Ionuţ Stroe: ”MTS are pentru data de 1 octombrie două obiective: posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane şi măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori și în ligile inferioare”

133
0

Stare de urgenţă, stare de alertă, ordine după ordine emise de MTS şi guvernanţi. Până săptămâna aceasta, nicio decizie care să dea posibilitatea sportivilor amatori să spere că vor putea reveni în competiţii. Acum, ministrul Ionuţ Stroe a avansat o nouă dată pentru ridicarea restricţiilor.

”La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clare şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare. Responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri”, a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului. Rămâne de văzut în ce vor consta aceste decizii şi relaxări, dacă sportul va reuşi să-şi revină din acest şoc.