Acasă Liga V Ionești revine la ”masa bogaților”! Va avea iar echipă în eșalonul de...

Ionești revine la ”masa bogaților”! Va avea iar echipă în eșalonul de elită județean. Campionii, premiați de Adrian Comănescu

898
0

Sâmbătă după-amiază a plouat cu belșug la Ionești. Echipa de fotbal din localitate a câștigat ultimul meci de pe teren propriu, cu Roești. A fost 5-2 pentru gazde. Partida a început de la scorul de 0-1. Până la 5-1 a fost doar un pas. Alex Burtoi, golgheterul echipei, a marcat de patru ori. Darius Rizea a mai punctat pentru gazde. Victoria a contat doar pentru palmares și pentru a nu strica sărbătorea de titlu. La finalul întâlnirii, prin ploaie, ioneștenii au fost premiați de președintele AJF, Adrian Comănescu, pentru câștigarea Ligii a V-a. Oltul va juca la ”masa bogaților”, în eșalonul de elită județean, unde comuna nu a mai avut reprezentantă de ani buni.

Era deranj dacă pierdeam, chiar dacă nu schimba ierarhia o înfrângere. Trebuie să respectăm competiția până la capăt și să demonstrăm că rezultatele bune pe care le-am obținut nu sunt întâmplătoare. Obiectivul a fost îndeplinit. Cu acest gând am venit la Ionești anul trecut, să formăm o echipă care să se bată pentru primul loc. Care a fost cheia succesului? Grupul și liniștea de care am avut parte, condițiile bune care ne-au fost asigurate. Toată lumea a contribuit la obținerea acestui trofeu, toți jucătorii, staff-ul și cei care au asigurat bunul mers al lucrurilor. Mulțumim domnului primar și Consiliului Local pentru că ne-au fost aproape și ne-au susținut. Nu ne-a lipsit nimic. A contat foarte mult grupul de jucători venit de la Galicea, dar și mutarea bună pe care am făcut-o în pauza de iarnă prin aducerea lui Ucă. Mulțumesc și lui nea Ion Ciucă, lui Kermit (Florin Telejman) care s-au implicat total. Nu a fost ușor și cred că e important acest rezultat și prin prisma faptului că l-am obținut cu o echipă nouă, după doar un an de când am format-o. În tur am avut patru egaluri și o înfrângere, la Șirineasa. În retur, când au început să se mai închege relațiile de joc, a fost mai bine. Am mai avut doar două egaluri ca și rezultate negative, să spunem așa. Cum să nu fiu mulțumit? Am marcat 127 de goluri în Liga a V-a. Cu cele din Cupa României ajungem la 140-150 de goluri marcate într-un sezon. Nu e puțin. L-am avut lângă mine și pe Gabi, fiul meu. Am mai câștigat împreună un trofeu pe când eram la Runcu. Sunt fericit că a revenit și putem să ne bucurăm împreună de rezultate bune. Greul de acum începe pentru Oltul Ionești. Ne-am dorit promovarea, nu doar locul 1. Trebuie să ne organizăm și mai bine. De plecat nu va pleca nimeni. Sau eu așa îmi doresc. Am mai avea nevoie de 3-4 jucători care să aducă un plus valoare pentru că Liga a IV-a înseamnă un nivel superior. Acum, pe final de sezon, ne-a mai rămas un singur obiectiv: să-l scoatem golgheter pe Alex Burtoi. În această etapă cred că l-a depășit pe Uță, de la Drăgoești. Mai avem de jucat la Voicești, apoi putem să ne gândim și la banchetul de final de an. Am făcut o mică petrecere după festivitatea de premiere de sâmbătă, dar vrem să ne întâlnim în cadru festiv cu toată lumea, inclusiv cu partenerele jucătorilor, care au avut și ele o contribuție la acest succes, prin faptul că le-au asigurat liniștea acasă și le-au permis să vină la fotbal. Altfel, nu știu despre vreo primă de obiectiv, dar ne putem aștepta la surprize. Am fost recompensați de fiecare dată când ne-am bucurat de succes”, a declarat Iulică Dincă, antrenorul campioanei de la Liga a V-a. Romeo Chelcea, unul dintre jucătorii care a pus umărul la succes, a avut o aniversare fericită. A primit tricoul de campion la o zi după ce a împlinit o frumoasă vârstă.

În altă ordine de idei, pentru ”grupul Galicea” (”Băse” Rizoiu, ”Neamțu” Văduva, Fernando Marinescu, Darius Rizea și ceilalți) a fost un titlu cu repetiție. Ei au câștigat campionatul Ligii a V-a și în sezonul trecut, dar echipa din Galicea s-a desființat. Acum vor avea continuitate, vor avea ocazia să se bucure de prezența în Liga a IV-a.