Ion Vasile a renunţat la struţi şi a luat tauri de rasă. Primarul vrea să-i pună la „treabă” şi, la Pesceana, efectivele de animale să explodeze

pesceana Vasile taur Montbeliard– pentru montă, social-democratul nu le va cere niciun leu crescătorilor de vaci din comună

Ion Vasile, primarul comunei Pesceana, are o idee inedită prin care îşi propune să dezvolte zootehnia locală. De curând, social-democratul şi-a vândut struţii şi a cumpărat vite, din rasele Angus şi Montbeliard, considerând că, astfel, îi poate ajuta mai mult pe fermierii din comuna sa.
În ferma reprezentantului PSD, se regăsesc de câteva săptămâni şi doi tăuraşi, unul de lapte (Montbeliard) şi altul de carne (Angus). În luna august, primarul Ion Vasile îi va autoriza pentru montă, iar după aceea, gratuit, îi va pune la dispoziţia crescătorilor de vaci din zonă, interesaţi să-şi mărească efectivele de animale şi să obţină rase pure, mai rezistente şi eficiente.

O altă preocupare a social-democratului, în această perioadă, este legată de evoluţia lucrărilor de introducere a reţelelor de apă. „Proiectul pe care l-am început este finanţat prin OG 28 şi vizează introducerea a 17,2 km. de alimentare cu apă. Am început cu primul sat din comună, Roeşti. Până în acest moment, s-au realizat în jur de 2 kilometri de reţea. Proiectul include staţii de pompare, de clorinare, puţ forat, bazin şi tot ceea ce mai este necesar. Termenul de finalizare este 2017, dar sunt şanse să încheiem mult mai devreme. Eu doresc să terminăm cât mai repede pentru că vreau să se înceapă şi al doilea proiect – de extindere a sistemului de apă, pe o distanţă de 15,9 kilometri. Acest proiect va fi realizat prin ADI Apa Vâlcea şi, în acest moment, se lucrează la studiul de fezabilitate. Obiectivul meu este ca, în 2 ani, să avem alimentare cu apă în toată comuna”, a anunţat Ion Vasile. În lista de priorităţi a primarului din Peceana se află şi DJ 677 A. Deşi drumul aparţine Consiliului Judeţean Vâlcea, starea acestuia nu-i este deloc indiferentă edilului PSD, care continuă să facă lobby pentru continuarea lucrărilor de modernizare. „Cea mai distrusă porţiune este, aşa cum aţi văzut, în pădure. Domnii Păsat şi Bulacu, de la CJV, ne-au promis că vor continua foarte curând lucrările de modernizare. Ne dorim să se ţină de cuvânt, pentru că lumea este foarte nemulţumită. Drumul trece prin Pesceana, dar e administrat de Consiliul Judeţean. Oamenii nu ştiu asta şi vin la noi să se plângă. DJ 677 A deserveşte mii de locuitori din zona Pesceana – Creţeni”, a explicat Ion Vasile. Întrebat de evoluţia lucrărilor la DC Negraia, social-democratul a reamintit că proiectul respectiv are în vedere asfaltarea a 5,2 kilometri. „În prezent, se lucrează la capetele de poduri, la platforma drumului şi şanţuri. S-au montat tuburile şi urmează să se mai toarne un strat de balast. Apoi, în mai cel târziu, începe asfaltarea propriu-zisă. Au fost câteva probleme tehnice şi nu ne-am grăbit. Am preferat să găsim soluţii, astfel încât drumul, după ce va fi finalizat, să fie durabil. (…) În această perioadă, lucrăm şi la două poduri în Ursoaia. De 3 ani şi ceva, de când sunt primar, am realizat 10 poduri, cu apărări de maluri şi tot ceea ce a mai fost nevoie. Avem destul de multe zone din localitate care rămăseseră izolate. Mai avem de făcut încă 10 poduri, astfel încât toţi localnicii să poată avea acces la gospodării sau la terenurile agricole. În trecut, nu s-au făcut astfel de investiţii şi am luat-o de la zero pe acest capitol. Cele mai mari probleme au fost atunci când am avut calamităţi. Situaţii deosebite avem cu gospodăriile situate peste pârâu, dar le vom rezolva, treptat, pe toate”, a adăugat Ion Vasile, primarul din Pesceana.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button