Acasă Administratie Ion Ungureanu, pe cale să găsească soluţii pentru ultimii 5 kilometri de...

Ion Ungureanu, pe cale să găsească soluţii pentru ultimii 5 kilometri de drumuri rămaşi de modernizat la Muereasca: CNI sau PNDL 3

64
0

În perioada vacanţei de vară, Ion Ungureanu, primarul comunei Muereasca, va recondiţiona toate unităţile de învăţământ din localitate, în aşa fel încât, la toamnă, când va începe noul an şcolar, acestea să ofere condiţii cât mai bune pentru copii şi cadrele didactice.


Primarul Ungureanu vrea, de asemenea, să pună la punct şi drumurile rămase nemodernizate. “Sunt necesare şi lucrări de consolidare, în unele zone: ziduri de sprijin şi gabioane. Din estimările mele, mai avem de reabilitat în jur de 5 kilometri de drumuri în localitate. Am făcut un proiect în acest sens, este depus la CNI, dar am înţeles că cei de acolo nu mai fac faţă. Sunt puţini angajaţi şi există foarte multe cereri de finanţare. De aceea, nu se ştie exact când şi cum se vor face achiziţiile publice pentru execuţie ş.a.m.d.. Chiar acum două săptămâni am fost acolo şi am văzut că, într-adevăr, au un volum imens de muncă!”, a dezvăluit Ion Ungureanu. Primarul de la Muereasca speră însă să se găsească soluţii, să se depăşească acest moment şi investiţiile aşteptate de comunităţile locale să înceapă cât mai repede. “În ultima vreme, am avut discuţii nu numai la Guvern, ci şi la Parlament şi la conducerea PNL, în legătură cu CNI, cu PNDL. Concluzia – a spus-o inclusiv Ludovic Orban – trebuie finalizat PNDL 2 cât mai rapid, ca apoi să fie demarat PNDL 3, cu două priorităţi mari: introducerea gazelor şi modernizarea infrastructurii de drumuri”, a mai precizat, încrezător, alesul local liberal. Reamintim faptul că, la CNI, Ion Ungureanu are aprobate, în Lista sinteză, trei investiţii: modernizarea Şcolii Muereasca de Sus, 5 km. de drumuri comunale şi refacerea învelitorii de la Biserica Sf. Paraschieva.