Acasă Diverse Ioan Gavrilescu a reamintit motivul pentru care a plecat de la Oltchim:...

Ioan Gavrilescu a reamintit motivul pentru care a plecat de la Oltchim: ”Aveam echipă 100% românească, favorită la câştigarea Ligii Campionilor, dar…”

1597
0

După 33 de ani în care a condus clubul Oltchim, preşedintele Ioan Gavrilescu şi-a dat demisia în anul 2011. Doi ani mai târziu, în 2013, Oltchim s-a desfiinţat. La momentul respectiv, Ioan Gavrilescu a invocat motive personale şi de familie, însă au existat şi atunci speculaţii pe seama conjuncturii care a condus către acest deznodământ. După mai bine de un deceniu, fostul conducător de la Oltchim, a spus care a fost picătura care a umplut paharul.
”Am găsit o fotografie cu echipa noastră din sezonul 2010-2011. Era 100% românească, favorită la câştigarea Ligii Campionilor. Nu a vrut Neagu. L-a dat afară pe Kovacs, un antrenor bun şi foarte serios şi a adus-o pe Anja Anderson, care a distrus echipa. Eram convins, la vremea respectivă, că prin eliminarea lui Kovacs (nejustificată), clubul Oltchim şi-a pierdut credibilitatea la EHF, nemaiavând viitor în Liga Campionilor. Ce a urmat, se ştie. Aceasta a fost cauza pentru care am plecat de la Oltchim”, s-a destăinuit Gavrilescu. Nepunând la îndoială valoarea sportivă incontestabilă a Cristinei, Ioan Gavrilescu şi-a exprimat mereu părerea despre personalitatea şi caracterul handbalistei, care nu a fost una pozitivă.
În sezonul 2010-2011, la care face referire fostul conducător de la Oltchim, clubul vâlcean le avea în lot pe: Paula Ungureanu, Steluţa Luca, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Oana Manea, Adina Meiroşu, Tereza Tamaş Pîslaru, Adriana Țăcălie, Gabriella Szucs, Talida Tolnai, Clara Vădineanu, Valeria Motogna, Adriana Nechita, Roxana Gatzel, Iulia Curea, Valentina Ardean Elisei, Ionela Gâlcă Stanca. Antrenori erau Peter Kovacs şi Aurelian Roşca, iar vicepreşedinţi la club, alături de preşedintele Ioan Gavrilescu, erau Petre Berbecaru şi Andrei Luca.