Acasă Administratie Investiţii de peste un milion de euro în sistemul de apă de...

Investiţii de peste un milion de euro în sistemul de apă de la Copăceni şi Sistem de supraveghere video prin PNRR

440
0

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Dezvoltării a aprobat un buget de 160.649,98 lei pentru proiectul depus de primarul Tironel Tâmplărescu în cadrul PNRR, Componenta 10. Social-democratul va folosi suma repartizată pentru realizarea unei infrastructuri specifice transportului verde în localitatea sa.
Comuna vâlceană Copăceni are aprobată o finanţare consistentă şi în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Este vorba despre investiţii de peste un milion de euro în sistemul de alimentare cu apă, de care vor beneficia direct peste 2200 de localnici. În proiectul regional de reabilitare şi extindere a reţelor de apă şi canalizare din judeţul Vâlcea, comuna primarului Tironel Tâmplărescu apare cu 5 obiective importante: modernizarea staţiei de tratare (Qcalcul 6,43 l/s), reabilitarea rezervoarelor existente, din beton armat, montate suprateran (volum total de 1000 mc), extinderea reţelei de distribuţie pe o distanţă de 1,4 kilometri, achiziţia şi montarea unei noi staţii de pompare şi amenajarea zonei de protecţie sanitară.
O altă preocupare a administraţiei publice locale, în această perioadă, este şi realizarea unei baze de date GIS, acţiune pentru care a fost angajată o companie specializată – Geodata Service SRL. De asemenea, cu sprijinul firmei EDC Prospicio, de la Păuşeşti Măglaşi, primarul Tâmplărescu a început întocmirea dosarului şi a cererii de finanţare pentru proiectul „Sistem de supraveghere video în comuna Copăceni”. Social-democratul va încerca să-l promoveze în cadrul PNRR, Măsura M3/6B şi are reale şanse de reuşită.