Infracţiuni rutiere

  49
  0

  La data de 15 octombrie a.c., ora 20.50, poliţiştii aflaţiîn serviciul de patrulare pe raza secţiei de PoliţieRurală Amărăşti, l-au depistat pe O. Lazar, de 36 ani,din com. Amărăşti, în timp ce conducea pe un drumul comunal un tractor neînregistrat sau neînmatriculat în circulaţie şi fără a poseda permis de conducere valabil pentru vreo categorie, aspecte confirmate în urma interogării bazelor de date a Poliţiei Române. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

  ***

  La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii au oprit pentru control pe DJ 654 – Băile Olăneşti, o autoutilitară, condusă de G. Vasilică, de 43 ani, din localitate. În urma interogării bazelor de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere, iarnumărul de înmatriculare nu figurează în baza de dateşi autovehiculul este neînmatriculat. În cauză, s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 334, alin. 1,2şi 335, al. 1 C. Pen, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat cu numere false şi fără a poseda permis de conducere.

  ***

  Totodată, în jurul orei 18.30, C. Ovidiu, de 26 de ani,din oraşul Băbeni, a condus un autovehicul pe Aleea Liceului din oraşul Băbeni, fiind oprit de poliţişti pentru control. Astfel, s-a constat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto şi se află sub influenţa alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracţiuni rutiere.