Acasă Atletism Îndemânatic la aruncarea discului, dar și cu blatul de pizza

Îndemânatic la aruncarea discului, dar și cu blatul de pizza

127
0

Vâlceanul Alin Firfirică și-a demonstrat calitățile…în bucătarie și a dovedit că se pricepe de minune. Sportivul învârtește blatul de pizza cu aceeași lejeritate cu care jonglează cu discul de aruncări. În bucătărie, palmele nu i s-au mai umplut însă de magneziu, așa cum i se întâmplă la concursuri, ci de…făină. “M-am distrat. La prepararea blatului, m-a ajutat ce fac eu zilnic cu discul, jongleria aceea. Abia aștept să o gust. Acum vine perioada de iarnă, perioada de acumulări și am de gând ca de la cele 114 kg ale mele să mă apropii de 118, așa că pot să mănânc orice”, spune Alin Firfirică, locul 4 mondial la aruncarea discului.

10 ani de atletism pentru o medalie la Tokyo

Euforia locului patru obținut la Campionatul Mondial a trecut, iar Alin Firfirică se gândește acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Discobolul în vârstă de 24 de ani este convins că se poate întoarce de la Tokyo cu o medalie, la chiar prima sa participare. “Jocurile Olimpice bat la ușă și trebuie să îmi văd serios de pregătire, nu mai este timp de bucurie. Trebuie să o luăm de la capăt. Emoțiile vor fi mult mai mari acolo, mai ales pentru că va fi prima mea ediție de JO. Sper să aduc acea medalie acasă, sunt sigur că pot. Locul 4 de la Campionatul Mondial și faptul că știu că îmi pot îmbunătăți recordul personal până la Jocurile Olimpice, mă fac să cred că îmi pot face o mare bucurie la Tokyo. O medalie acolo ar însemna că nu am muncit în zadar în acești 10 ani de când fac atletism. Este presiune destul de mare dar mă gândesc că oricât de mult aș munci, sunt om”, a adăugat Alin Firfirică, locul 4 la Campionatul Mondial la aruncarea discului.

Sezon plin de performanțe

Alin Firfircă a avut un sezon excelent. În iulie, a cucerit medalia de argint la Universiada de la Napoli (Italia), cu o aruncare de 63,74m. Discobolul și-a realizat apoi baremul pentru Jocurile Olimpice cu un nou record personal, 67,32m, performanță reușită la Katowice (Polonia). A urmat locul patru obținut la Campionatele Mondiale de Atletism, cea mai bună clasare a unui atlet român la competiția de la Doha (Qatar), cu o aruncare de 66,46m. În octombrie, Firfirică a cucerit medalia de aur la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan (China), cu o aruncare de 63,88m.

sursa: SPORTSNET GROUP