Acasă Liga III ”Am încredere în jucătorii tineri care au venit la echipă. Obiectivul pentru...

”Am încredere în jucătorii tineri care au venit la echipă. Obiectivul pentru noul sezon va fi un loc în primele trei”

224
0

Chiar dacă Flacăra a pierdut o parte din jucătorii cu experienţă (Dinu, Cioablă, Georgescu), dar şi pe Olteanu, Robert Popa, Nicolae Sărdărescu are încredere în jucătorii tineri care au completat lotul în această vară. Primarul din oraşul ceramicii se aşteaptă ca trupa din Treapt să termine viitorul sezon pe unul din primele trei locuri.

”Mansour nu s-a întors încă în ţară. Au mai plecat jucători, dar nu sunt motive de îngrijorare în privinţa lotului. Am făcut transferuri. Avem 20 de jucători. Am adus mulţi tineri de la Sporting Piteşti. Avem doi juniori excepţionali de 18 ani. Au semnat contractele cu clubul. Ne-am înţeles cu echipa de acolo. Le-am achitat pretenţiile. Asta ne-am dorit, să mizăm pe tineri. În noul sezon, obiectivul va fi clasarea pe unul din primele trei locuri. Scheletul, jucătorii de bază, cu experienţă, au rămas, iar pe lângă ei avem aceşti tineri cărora trebuie să le oferim şanse să demonstreze ce pot. Eu am mare încredere în jucătorii tineri care au venit. Sunt convins că vor face o surpriză plăcută. Avem un copil de 18 ani care a fost deja ofertat de o echipă din Liga a II-a după ce a semnat contractul cu noi. Am zis că va sta măcar un an-doi aici, apoi îi dăm drumul”, a declarat Nicolae Sărdărescu.

”Cu noua horărâre de Guvern, vor fi probleme financiare peste tot. Noi vom căuta să strângem bani din sponsorizări”

Nicolae Sărdărescu consideră că fotbalul, nu doar cel vâlcean, ci de la nivel naţional, va avea mult de suferit odată cu noua hotărâre de Guvern. Primarul se aşteaptă să poată asigura bugetul necesar pentru Liga a III-a şi din sponsorizări: ”Eu vă spun de pe acum: cu noua Hotărâre de Guvern, prin care le este interzis Primăriilor să mai susţină echipele la acelaşi nivel, vor fi probleme peste tot. 3% din impozitul pe venit înseamnă foarte puţin pentru multe localităţi. Noi am avut un impozit pe venit destul de important, dar chiar şi aşa nu poţi să acoperi cheltuielile decât maxim o jumătate de an. Nu am înţeles Guvernul ce treabă avea să intervină în chestia asta. Sunt veniturile noastre, nu de la Guvern. Apoi, nu am putut să înţeleg: dai legea în aprilie şi o publici în iulie. Cât de serios poţi să fii? Nu s-au gândit că noi avem deja cheltuieli făcute în primele şase luni? De ce să decizi tu pe banii mei? Mai ales că avem autonomie locală. Nu ştiu ce vor face ceilalţi, care au buget pe sfertul nostru, poate chiar mai puţin! Noi avem în Horezu 4000 şi ceva de locuri de muncă. Oricum va fi, nu dezarmăm. Mergem înainte! În perioada asta vom căuta să strângem bani din sponsorizări”. (S.S.)