Acasă Diverse A început licitaţia pentru construcţia pieţei de peşte de la Călimăneşti

A început licitaţia pentru construcţia pieţei de peşte de la Călimăneşti

358
0

Vineri, 30 iulie, a fost lansată oficial, în sistemul electronic de achiziţii publice, licitaţia privind amenajarea unei pieţe de peşte şi produse tradiţionale, în staţiunea Călimăneşti – Căciulata. Proiectul iniţiat de primarul Florinel Constantinescu este estimat la 1.119.498,16 lei, fără TVA, şi se va realiza – aşa cum spuneam şi cu alte ocazii – cu bani europeni, prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime – POPAM.


Conform proiectului gândit de primarul Florinel Constantinescu şi echipa sa, construcţia care va fi realizată la Călimăneşti, pe Strada Pieţei nr. 21, cu destinaţia amintită mai sus va avea o formă dreptunghiulară (peste 450 mp) şi va cuprinde spaţii pentru comercializarea peştelui, a produselor lactate şi a cărnii – 19,45 mp.. Prin proiect, se vor asigura şi toate dotările necesare funcţionării pieţei, de la lăzi frigorifice până la instalaţii şi alte echipamente specifice. Infrastructura va avea la bază beton armat, iar supra-structura – stâlpi şi grinzi. Închiderile exterioare vor fi cu panouri tip sandwich şi tablă cu miez din vată minerală de 10 cm.. În ceea ce priveşte tâmplăria, se vor folosi profile PVC cu geam termopan. Pentru compartimentările interioare, în linii mari, se vor folosi aceleaşi materiale, dar cu vată minerală de 8 şi geam duplex. Constructorii care doresc să câştige contractul de execuţie a noii pieţe de la Călimăneşti pot depune oferte până pe data de 18 august a.c., la ora 15:00.

Primarul Florinel Constantinescu doreşte ca, în completarea acestui proiect, să lanseze şi un festival al peştelui şi al produselor tradiţionale din zona de Nord a judeţului Vâlcea. „Acum, dorim să identificăm cât mai multe entităţi specializate în valorificarea peştelui şi, împreună, să dezvoltăm acest proiect. Piaţa va fi una dintre cele mai moderne din regiune, cu dulapuri frigorifice, maşină de gheaţă, mese de prezentare, vitrine frigorifice, „insulă”, tarabe, chiuvete, euro-pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor, vestiare pentru vânzători şi boilere electrice”, a reiterat edilul PNL. Primarul Florinel Constantinescu a amintit şi cu această ocazie că, în zona Călimăneşti, există foarte mulţi pescari care s-ar putea autoriza şi ar putea începe mici afaceri în acest domeniu. “Staţiunea noastră are o mulţime de puncte de atracţie. Prin acest proiect, se va adăuga încă unul, pentru că peştele proaspăt şi preparatele culinare din zona noastră sunt extraordinare şi tot mai căutate. Poate deveni o mică industrie, în care să fie inclus şi păstrăvul din zona Malaia – Voineasa. Asta presupune şi analize periodice ale apei, ca să arătăm că mediul nu este poluat, ba din contră, avem o apă foarte curată, ca şi peştele care trăieşte în ea”, a mai precizat dr. Florinel Constantinescu, primarul oraşului Călimăneşti.