Acasă Alte sporturi Încă trei persoane mulţumite de serviciile oferite de „Clinica” lui Augustin Dumitrescu

Încă trei persoane mulţumite de serviciile oferite de „Clinica” lui Augustin Dumitrescu

159
0

Încă trei persoane care beneficiază în această perioadă de serviciile lui Augustin Dumitrescu au dorit să evidenţieze cunoştiinţele superioare în materie de recuperare ale antrenorului de fitness din cadrul CS Oltchim.

În urmă cu aproxiamtiv cinci luni, Bogdan Omeag, unul dintre juniorii Clubului Sportiv Municipal a suferit o ruptură de ligamente. După ce a trecut printr-o intervenţie chirurgicală în Capitală, tânărul fotbalist a urmat un program de recuperare la Căciulata şi Băile Govora, ce s-a întins pe durata a patru luni. Având în vedere că în curând se va da startul campionatului de juniori, sportivul a decis să îşi continue exerciţiile de recuperare în sala lui Augustin Dumitrescu. „Vin la sală de o lună şi vreau să vă spun că, deşi a trecut doar o perioadă scurtă de timp, mă simt mult mai bine. Acest lucru este important pentru mine, deoarece am nevoie să fiu în formă maximă odată cu începerea campionatului”, ne-a declarat Bogdan Omeag.
Cristian Ştefan Ilie este un alt tânăr sportiv legitimat la CSM Rm. Vâlcea. În urmă cu trei luni, fotbalistul s-a operat la menisc, însă, deşi a avut dureri, până acum trei săptămâni nu a urmat niciun program specific de recuperare. „Ştefan vine la sală de doar trei săptămâni. Este într-o fază incipientă a recuperării, dar pot spune că în aproximativ o lună şi jumătate, situaţia lui va fi mult mai bună. Atât pentru ruptura de ligamente, cât şi pentru cea de menisc, am conceput un program special de exerciţii, care au scopul de a întări ligamentele şi articulaţiile genunchiului. Totodată, am urmărit stimularea musculaturii coapselor. În acest fel, toate mişcările sunt preluate de musculatură, iar ligamentele sunt menajate. Metodele pe care le-am folosit sunt simple, eficiente şi bine gândite”, a precizat Augustin Dumitrescu.
Cea de-a treia persoană care, cu ajutorul lui Augustin Dumitrescu, a reuşit să îşi îmbunătăţească starea de sănătate venind la sală de numai o lună, este Filoftea Gorun. Pentru că avea mari dureri de spate, în 2005, vâlceanca a mers la Bucureşti pentru a fi consultată de specialiştii de la Institutul de Expertiză Medicală din Panduri şi de la Spitalul Universitar Elias. „După ce am făcut o investigaţie RMN, mi s-a spus că trebuie să mă operez de urgenţă pentru că sufăr de hernie de disc. Nu am ajuns la intervenţia chirurgicală, dar, din acel moment, am făcut zilnic cel puţin 20 de minute de exerciţii de recuperare pentru coloana vertebrală. În luna august a anului trecut, am mers în Ungaria, la o clinică de neuro-chirurgie. Medicul de acolo mi-a spus că, în situaţia mea, normal ar fi să mă operez, însă, din punctul său de vedere, este mai bine să urmez un program specific de recuperare pentru o perioadă de şase luni. După acest interval de timp, dacă doctorul îmi va spune că hernia nu a avansat, am mari şanse să scap de operaţie. Sunt optimistă pentru că vin la sala lui Augustin Dumitrescu de doar o lună şi simt deja îmbunătăţiri. Mi-a dispărut amorţeala pe care o aveam pe mână, am mai multă mobilitate şi pot să dorm liniştită noaptea. Vom vedea rezultatul final peste cinci luni, atunci când voi repeta RMN-ul. „Pentru doamna Filoftea Gorun am realizat un program de exerciţii izometrice pentru toată coloana vertebrală, pentru zona cervicală, lombară, sacrală şi toracală. În acelaşi timp, am folosit exerciţii dinamice cu greutăţi adecvate şi efort dozat pentru fortificarea musculaturii din zonele respective”, a conchis Augustin Dumitrescu. (O.D.)