În week-end, se dă startul în play-off-ul şi play-out-ul Ligii a V-a

constantin pintilie presedinte ajf valcea* echipele din play-out-ul Ligii a IV-a intră în vacanţă din 7-8 mai

La finele acestei săptămâni, va începe cea de-a doua parte a Ligii a IV-a. În fiecare dintre cele două serii (Nord şi Sud), câte cinci echipe vor lua startul în play-off, iar câte patru în play-out. Aşa cum se cunoaşte, atât în play-off, cât şi în play-out, toate echipele vor porni la drum cu punctajele şi liniile de clasament din sezonul regulat. În condiţiile în care s-au retras din campionat spre finalul sezonului regulat, AS Pietrari (din Seria Nord) şi Inter Suteşti (din Seria Sud) au fost excluse şi din clasamentele play-out-ului. După abandonul celor două echipe, din fiecare serie a play-out-ului va mai retrograda în Liga a V-a doar ultima clasată, locul 4.

Demn de menţionat mai este şi faptul că echipele care vor juca în play-out-ul Ligii a IV-a vor intra primele în vacanţă, pe 7-8 mai, deoarece vor disputa doar şase meciuri în cea de-a doua parte a sezonului. Ca o comparaţie, echipele din Luga a V-a vor juca încă aproape două luni, un lucru orecum ciudat pentru acest nivel judeţean.

Formaţiile din Superligă au şanse de 75 la 25 la sută de a câştiga meciurile de baraj din vară

Din play-off, campioanele celor două serii vor face saltul direct în Superligă, iar fomaţiile de pe poziţia secundă vor juca meciuri de baraj pentru promovare, cu ocupantele locurilor 9 şi 10 din eşalonul de elită. „Ţintarul” jocurilor de promovare/menţinere în/din Superligă a fost deja bătut în cuie de AJF, iar echipele din Liga a IV-a au fost avantajate de tragerea la sorţi, deoarece vor juca returul pe teren propriu. Acesta va fi însă cam singurul avantaj al lor, deoarece este evident că, prin prisma valorii lotului, dar şi a condiţiilor financiare superioare din Superligă, formaţiile din elită vor porni cu şanse mari de a câştiga barajul, cam de 75 la 25 la sută, în opinia multor specialişti din fotbalul judeţean. (N.C.)

Programul meciurilor de baraj pentru promovare în Superligă

• Sâmbătă, 12 iunie
Locul 9 Superligă – Locul 2 Play-off Seria Sud
Locul 10 Superligă – Locul 2 Play-off Seria Nord

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button