Opinii

În viaţă, gesturile mici îi fac pe oameni mari

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

Am avut şi avem sportivi care se remarcă nu numai prin activitatea lor profesională, ci şi prin generozitatea de care dovadă când este vorba de ajutorul dat unor oameni bolnavi de cancer, SIDA, leucemie etc. Prea puţini ştiu că, la Biblioteca Judeţeană, există un grup de profesori, elevi, care promovează necondiţionat astfel de acte de binefacere: Centru Europe Direct – Casa „Prietenii Cărţii”.

Elevii vâlceni au pus pe tapet o amplă reţea de binefacere

Îndrumătorii acestui centru, Ioana Mazilu şi Dana Rădulescu, au reuşit de-a lungul timpului să organizeze diferite licitaţii cu obiecte strânse de la oameni înstăriţi, sportivi, directori de societăţi de stat sau private dar şi politicieni cu dare de mână. E vorba aici de o adevărată muncă, cu elevi care merită tot respectul pentru ceea ce fac: Maria Manuela Mustaţă, de la Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Delia şi Florin Creangă, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary”, Loredana Danciu – „Mircea cel Bătrân”, Andreea Manea „Alexandru Lahovary” şi Răzvan Chiţa – „Mircea cel Bătrân”.

Pentru handbalistele de la Oltchim, jos pălăria!

Performanţele handbalistelor de la Oltchim nu sunt întâmplătoare, poate şi datorită faptului că avem de-a face cu nişte caractere puternice, cu un suflet mare. Nu au vrut să aducă la cunoştinţă opiniei publice faptul că, deseori, donează la diferite fundaţii lucruri personale pentru a îndulci câtuşi de puţin suferinţele unor oameni care se scaldă într.o sărăcie lucie sau care suferă de boli incurabile. În această campanie de întindere a unei mâini către cei care au nevoie de o rază de lumină, mai multe „chimiste” au făcut acte de caritate: Steluţa Luca şi-a donat ceasul Levis original, Adriana Nechita o icoană pe sticlă, Talida Tolnai o biblie, CD-uri şi haine, antrenorul Radu Voina – fanioane cu semnăturile jucătoarelor, Oana Manea – tricou, Gabriella Szucs – tricou, Roxana Han – un echipament complet, iar Tereza Pâslaru – o bluză de trening. Prezenţa lor în preajma persoanelor suferinde

P.S.: Spuneam în articolele scrise de mine că juniorii-republicani ai clubului CSM Rm. Vâlcea nu au fost sprijiniţi să aibă un minim de condiţii la turneele semifinale de la Timişoara şi Cluj-Napoca. Excepţie de la regulă a făcut ultimul turneu, organizat la Braşov, când, într-adevăr, aceştia au beneficiat de sprijinul clubului. Părinţii au alergat după bani reuşind, în final, să iasă la liman, în urma unor sponsorizări.

Doar respectând, vei fi respectat!

La turneul semifinal de la Cluj, prijinul a venit de la: Adrian Panduraşu (10 milioane lei vechi), Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea (10 milioane), CET Govora, prin liderul de sindicat Scgeianu (10 milioane) şi DAMILA SRL, prin managerul Dan Niţu (10 milioane). Restul de bani a fost asigurat de părinţi. Am venit cu aceste informaţii, deoarece aceştia oameni cu suflet mare nu au vrut niciodată să fie evidenţiaţi sau lăudaţi. O facem noi, însă, cu tot respectul cuvenit!
De asemenea, felicităm iniţiativa domnului Cătălin Rufă, investitor CSM Rm. Vâlcea, care a dat dispoziţie să se achite costul operaţiei juniorului de lot naţional Claudia Popa. Şi juniorul Batâr a fost sprijinit de către club. Iată că se poate. În trecut, o parte dintre fotbaliştii care au activat în Liga a II-a, la echipa din Zăvoi, au suportat pe cont propriu costurile operaţiilor, chiar dacă aceştia şi-au tocit genunchii şi au adus cinste Râmnicului pe oriunde au mers. E timpul să ne dăm seama că, respectând, vom fi respectaţi!

Dănuţ Omeag

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button