DiverseAuto-Moto

Importanţa schimbării anvelopelor de vară

Pe 15 aprilie şoferii încep să monteze anvelope de vară pe maşina. Este corect să îşi amintească acest lucru, nu numai pentru a evita penalizările, ci mai ales pentru o chestiune de siguranţă a conducerii, deoarece, potrivit unor sondaje, mai mult de jumătate dintre şoferii din România sunt echipaţi cu anvelope deteriorate (sau nu la cel mai înalt standard), care determină riscuri pentru propria lor siguranţă. În România nu este obligatoriu ca anvelopele de vară să fie utilizate şi lipsa lor nu atrage amenzi. Singurele obligatorii sunt cele de iarnă, însă este recomandat ca anvelopele să fie folosite corect.

Cum se aleg cele mai bune anvelope de vară?

La achiziţionarea setului de anvelope, trebuie luate în considerare câteva elemente importante:

· Mărimea potrivită;
· Scopurile utilizării;
· Indicele de viteză;
· Indicele capacităţii de încărcare;
· Etanşeitatea flancului.

Fără a uita atitudinea profesională a dealerului de anvelope, care trebuie să ştie cum să sfătuiască cumpărătorul în alegerea celui mai bun kit de anvelope, este recomandat ca şi conducătorul auto să se documenteze cât mai bine. Totul în numele siguranţei şi fiabilităţii maxime. În acest caz, este posibil să fie obţinute şi oferte de anvelope de vară, în funcţie de magazinul din care anvelopa este cumpărată.

Caracteristici principale

Anvelopele de vară sunt concepute pentru asfaltul de vară uscat. Distinse prin simbolul soarelui, ele au caracteristici fizice compuse şi deosebite, astfel încât să se adapteze la temperaturi mai ridicate. Utilizarea lor este recomandată de la 7-8 ° C în sus: sub acest prag, de fapt, aceste anvelope au tendinţa de a se întări în detrimentul stabilităţii. Prin urmare, anvelopele de vară sunt proiectate pentru a asigura o aderenţă mai mare pe suprafaţă drumului în cele mai fierbinţi luni ale anului.

Avantajele schimbării anvelopelor pe timp cald

Nerespectarea anvelopelor de iarna afectează siguranţă la volan. Compromite stabilitatea, aderenţa, manevrabilitatea, frânarea şi scade performanţa maşinii, fără a menţiona creşterea consumului de combustibil.

Amenzi

Pe lângă impactul asupra siguranţei, există, după cum s-a menţionat, riscul încălcării anumitor legi în cazul în care anvelopa nu respectă standardele de siguranţă. Chiar dacă în România nu se dau amenzi pentru folosirea anvelopelor de iarnă pe timpul verii, în cazul în care anvelopele sunt uzate, şoferul va primi amendă.

Schimbarea anvelopelor: pentru orice tip de climă

Pentru toţi cei interesaţi de o soluţie care este potrivită pentru orice tip de climă, există totuşi anvelope cu 4 anotimpuri. Cu acest tip de anvelope nu va exista nicio obligaţie de înlocuire nici vara, nici iarna. Anvelopele pentru toate anotimpurile obţin rezultate foarte bune, fără a obţine însă excelentă anvelopelor specifice de sezon. Subiectul este delicat şi cu siguranţă nu trebuie subestimat. Este bine cunoscută importanţa anvelopelor de iarnă, care, datorită aderenţei lor mai mari şi a performanţelor ridicate, ajută şoferul prin creşterea siguranţei în condiţii meteorologice nefavorabile (zăpadă, gheaţă). Adesea, însă, importanţa anvelopelor de vară este subestimată.

Anvelopele de vară sunt produse dintr-un cauciuc moale care permite utilizarea pe temperaturi ridicate, sau pe asfalt fierbinte. Din cauza soarelui, asfaltul ajunge la temperaturi uriaşe, însă anvelopele de vară vor face faţă cu succes acestora, chiar şi în momentul rulării la viteză mare.

Articole Similare

Back to top button