Acasă Liga Nationala ”Îmi pare rău că suporterii nu pot fi alături de noi. Sper...

”Îmi pare rău că suporterii nu pot fi alături de noi. Sper ca lucrurile să se rezolve în cel mai scurt timp şi să ne bucurăm împreună de victorii”

170
0

Extrema Cristina Florica şi-a petrecut cea mai mare parte din pauza competiţională provocată de pandemia de Coronavirus alături de părinţi, în comuna vâlceană Creţeni. S-a bucurat că a putut fi alături de familie, însă dorul de handbal a fost mare. Handbalista echipei SCM Rm. Vâlcea a revenit din vacanţă cu poftă de joc. Speră să aibă un sezon bun în tricoul grupării de la poalele Capelei şi să se bucure de multe rezultate pozitive. Despre perioada de pauză, cea de după reluarea pregătirilor şi viitor a vorbit în cadrul unui interviu realizat de oficialii de la SCM, pe care vi-l redăm în continuare.

A fost o pauză neaşteptat de lungă pentru un sport…

Aşa este. După o perioadă destul de lungă am revenit la pregătire. Ne era dor de handbal. Am stat destul de mult acasă şi cred că tuturor ne-a fost dor de sală şi de pregătirea colectivă, în grup.

Cum a fost perioada de izolare pentru tine?

Pot spune că pentru mine a fost bine. Am stat mai mult acasă cu părinţii mei. De foarte mult timp nu am mai reuşit acest lucru şi m-am bucurat să fiu aproape de familie. Mi-am ajutat părinţii la treburile casnice, iar când nu s-a întâmplat acest lucru, m-am jucat cu cei doi nepoţei.

Echipa s-a acomodat cu uşurinţă la efort?

Această pauză destul de mare ne-a făcut rău. Ne-a fost foarte greu să ne acomodăm cu pregătirea. Sper ca lucrurile să meargă bine şi să nu ne afecteze pe partea de accidentări, probleme de sănătate. Ne simţim foarte bine, dar, cum spuneam, a fost destul de greu să revenim la antrenamente după trei luni şi jumătate de pauză. După cantonamentul pe care l-am avut la Cheile Grădiştei consider că suntem destul de bine pregătite fizic. Am început şi antrenamentele din sală, dar, din păcate, în momentul de faţă nu putem să avem meciuri amicale. E foarte greu pentru noi, dacă startul campionatului va fi curând, aşa cum s-a anunţat. Atâta timp cât nu avem meciuri jucate va fi dificil. Jucăm între noi, dar nu este suficient. Meciurile amicale ne ajutau destul de mult, mai ales după această pauză competiţională foarte lungă.

Urma să întâlnim Metz pentru un loc la Budapesta…

Cred că aveam o şansă în duelul cu Metz, din Liga Campionilor. Ne doream foarte tare să jucăm acel meci. Acasă, alături de publicul nostru, care ne ajută de fiecare dată în meciurile decisive, cu siguranţă reuşeam să câştigăm. Bineînţeles, ne-am fi dorit cu toţii să ajungem acolo, în Final Four.

EHF a programat oficial jocul cu Brest Bretagne…

O să fie destul de greu. Anul trecut, primul meci pe care l-am avut cu ele, la Brest, pot spune că a fost o greşeală. Am pierdut la diferenţă mare, dar acasă ne-am revanşat faţă de suporterii noştri şi am fost acolo, aproape de ele. Sper ca meciurile pe care o să le avem înaintea celor din Champions League să ne ajute să fim într-o formă destul de bună.

Cum vezi sezonul competiţional în contextul pandemiei?

În primul rând îmi doresc să înceapă competiţia. Sunt destul de multe echipe care s-au întărit pe plan naţional, care se vor lupta la primele 3-4 locuri. O să fie o luptă destul de grea. Dar întâi aşteptăm să înceapă campionatul, apoi vorbim despre luptă. Nici nu am început meciurile amicale.

Este echipa noastră favorită la câştigarea Ligii Florilor?

Din punctul meu de vedere, da, doar că trebuie să muncim de două ori mai mult sau chiar de trei ori, să ne batem cu echipele care sunt candidate la primele locuri. Îmi doresc ca şi anul acesta să facem o figură frumoasă şi să fim acolo, pe primul loc.

Urmează un program infernal, 7 jocuri pe lună…

Da, sunt foarte multe meciuri. O să fie foarte greu, dar sper să facem faţă ritmului. Pentru asta ne pregătim. O să fie şi foarte multe deplasări, foarte lungi. Dacă ne gândim şi la cele din Champions League, o să fie un ritm ameţitor.
Personal îmi doresc să fiu peste ce am fost anul trecut. De-asta muncesc. Mă simt mult mai bine şi fizic, dar şi psihic. Probabil şi pentru că am stat acasă atâta timp şi mi-a fost dor de handbal. Sper ca toate jucătoarele să fim la acelaşi nivel, ca o adevărată echipă, să ne susţinem şi să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem în acest sezon.

Cum vezi lotul echipei din acest sezon?

Cred că echipa este mult mai puternică. Le-am ajutat pe cele noi să se integreze în echipă, este o atmosferă foarte bună şi cred că o să fie totul bine.

Nu vom juca prea curând în faţa propriilor suporteri

Din păcate, suporterii nu o să fie alături de noi. Erau un ajutor pentru noi, al optulea jucător. Au fost alături de noi la fiecare meci, atât acasă, cât şi în deplasare, ne-au ajutat foarte mult şi ne-au împins spre victorie. Îmi pare rău că nu pot fi alături de noi. Sper ca în cel mai scurt timp lucrurile să se rezolve, să scăpăm de problemele cauzate de acest virus şi să ne bucurăm împreună de victorii.