Diverse

Iaurturi pentru bebeluși: beneficiile iaurturilor bio

Iaurtul bio este un produs lactat obținut prin fermentarea laptelui cu ajutorul unui mix de bacterii provenit de la animale crescute în ferme unde se practică agricultura organică sau bio. Iaurturile bio pentru bebeluși au numeroase beneficii nutriționale. Iată câteva dintre acestea:

Probioticele

Iaurturile bio pentru bebeluși conțin o varietate de bacterii benefice, cunoscute sub numele de „probiotice”. Acestea ajută la îmbunătățirea sănătății digestive, stimularea sistemului imunitar și chiar la prevenirea unor afecțiuni precum eczemele. Studiile au arătat că probioticele din iaurturile bio pot ajuta la echilibrarea florei intestinale a bebelușilor și la reducerea riscului de apariție a problemelor digestive [1]. Iaurturile pentru bebeluși se găsesc și la Dr.Max, în sortimente variate.

Nutrienți esențiali

Iaurturile bio pentru bebeluși sunt o sursă excelentă de proteine, calciu, vitamina B12, vitamina D și alți nutrienți esențiali pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului [2]. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru sănătatea oaselor, a sistemului nervos și pentru creșterea și dezvoltarea generală a copilului.

Sunt lipsite de aditivi artificiali

Spre deosebire de iaurturile convenționale, cele bio nu conțin aditivi artificiali, coloranți sau conservanți. Acest lucru înseamnă că bebelușul tău va primi doar beneficiile nutrienților naturali, fără riscul de a fi expus la substanțe chimice potențial dăunătoare. Alegând iaurturi bio pentru bebeluși, poți fi sigur că produsul este fabricat în mod natural și nu conține ingrediente artificiale.

Reducerea riscului de alergii și intoleranțe alimentare

Întrucât iaurturile bio sunt produse fără utilizarea de pesticide, hormoni sau antibiotice, ele pot ajuta la reducerea riscului de alergii și intoleranțe alimentare la bebeluși. Aceste produse sunt considerate mai sigure pentru copii, deoarece nu conțin substanțe chimice care pot provoca reacții alergice.

Cum să alegi cel mai bun iaurt bio pentru bebelușul tău?

Pentru a alege cel mai bun iaurt bio pentru bebelușul tău, este important să iei în considerare următoarele aspecte:

Verificarea etichetelor produselor

Înainte de a achiziționa un iaurt bio pentru bebelușul tău, trebuie să te familiarizezi cu ingredientele folosite în producerea acestuia. Optează pentru produsele care au ca ingredient principal laptele bio și pe care este precizat că nu conțin aditivi, coloranți sau arome artificiale. Citirea etichetelor te poate ajuta să identifici produsele autentice și să eviți cele care conțin ingrediente nedorite sau tratate chimic.

Proveniența produsului

În alegerea unui iaurt bio pentru bebeluș, este recomandat să te orientezi către produsele care provin de la ferme bio certificate. Acestea asigură că animalele sunt hrănite cu hrană organică și nu sunt tratate cu antibiotice sau hormoni de creștere. Prin alegerea unui iaurt provenit de la astfel de ferme, vei putea oferi bebelușului un produs mai natural și mai sănătos.

Alegerea unui iaurt cu un conținut scăzut de zahăr

Un alt aspect important este să alegi un iaurt cu un conținut cât mai scăzut de zahăr. Astfel, vei evita obișnuirea bebelușului cu gustul dulce și vei preveni problemele dentare sau riscul de obezitate. Verifică eticheta produsului pentru a identifica dacă are conținut de zahăr sau în ce cantitate există și a alege varianta cu cel mai mic conținut sau care nu conține deloc zahăr adăugat.

Fiecare bebeluș este unic și poate avea nevoi și toleranțe individuale. Este important să respecți recomandările medicului și să introduci iaurtul în alimentația bebelușului în mod gradual și sub supraveghere medicală. Acest lucru ajută la evitarea tulburărilor digestive și la asigurarea adaptării treptate a sistemului digestiv al bebelușului.

Surse de referință:

  1. Contributors, WebMD Editorial. “When Can a Baby Have Yogurt?” WebMD, www.webmd.com/baby/when-can-a-baby-have-yogurt#. Accessed 4 Sept. 2023:
  2. Elliott, Brianna. “7 Impressive Health Benefits of Yogurt.” Healthline, 6 Apr. 2022, www.healthline.com/nutrition/benefits-of-yogurt. Accessed 4 Sept. 2023.

Articole Similare

Back to top button