Acasă Atletism Iarina Teodora Ungureanu, numărul unu în ţară la 400 de metri garduri

Iarina Teodora Ungureanu, numărul unu în ţară la 400 de metri garduri

364
0

Stadionul bucureştean Iolanda Balaş Soter a găzduit vineri şi sâmbătă prima competiţie de după perioada de izolare cauzată de pandemia de Coronavirus și anume Cupa României OPEN juniori. O competiție care s-a bucurat de o largă participare, dar care, în același timp, a fost organizată în condiții de maximă siguranță, securitate impusă de condițiile speciale ale stării de alertă.

Probele concursului rezervat juniorilor 1, 2 (U20, U18), cei din categoria U16 respectând regulamentul cadeților și intrând în clasamentul acestora, au fost următoarele: masculin – 100 m, 200 m, 400 m, 110 m garduri, 400 m garduri, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan, suliţă; feminin – 100 m, 200 m, 400 m, 100 m garduri, 400 m garduri, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan, suliţă. Cursele de fond, semifond, ca și ștafetele, nu au fost incluse în program din cauza situației speciale menționate. Mai mult, la intrarea în incinta arenei, s-a efectuat un triaj al sportivilor și antrenorilor, iar accesul spectatorilor în stadion a fost strict interzis conf. Ordinului 619/12.06.2020, sportivii având obligația să pastreze distanțarea fizică.

La săritura în lungime şi triplusalt, feminin, Vâlcea a fost reprezentată de Carina Maria Gavrilă, de la CS Chimia Rm. Vâlcea. La triplusalt, l-am avut pe Leonard Valentin Căpăţână, rezultatul său (13,40 m) clasându-l pe un onorant loc 4. La 100 de metri, Ştefania Muşulete, de la CS Chimia, a obţinut locul 5, iar în prima parte a clasamentului a fost şi Maria Balint, de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”. Un rezultat bun a obţinut şi Dana Govoreanu, la 400 de metri – locul 3 din 46. La fel şi Ştefania Balint (CNMB) – poziţia a 8-a sau Gabriel Voicu (CNMB), la masculin – locul 4. Proba de 400 de metri garduri a fost câştigată detaşat de o altă vâlceancă – Iarina Teodora Ungureanu. La 200 de metri, judeţul nostru a avut 5 concurente – Dana Govoreanu (CS Chimia), Iarina Ungureanu, Ştefania Muşulete, Maria Balint şi Ştefania Balint, cel mai bun rezultat, locul 5, fiind obţinut de prima dintre acestea.