Acasă Liga III ”Hoții, hoții”! Vâlcenii au pus tunurile pe arbitri după deciziile controversate din...

”Hoții, hoții”! Vâlcenii au pus tunurile pe arbitri după deciziile controversate din meciul dintre Dăești și Alexandria, din Zăvoi

1872
0

Sâmbătă, 3 iunie, Viitorul Dăești ar fi trebuit să înfrunte CSM Alexandria în prima manșă a finalei barajului pentru promovarea în Liga a II-a. S-au făcut pregătiri intense pentru acest duel. Mulți suporteri au venit la stadion, deși erau semnale de pe la ora 16.00 că partida nu se poate disputa. Precipitațiile abundente care s-au abătut peste Dăești, Râmnic și alte localități vâlcene au produs pagube și disconfort. La Fedeleșoiu, arbitrul a constatat că nu sunt condiții pentru disputarea meciului. Terenul era impracticabil, iar acordarea unui timp (o oră începând de la 18.00) nu ar fi rezolvat nimic, ba mai mult decât atât, se intra în noapte și se ajungea într-o altă situație fără ieșire, din cauza întunericului.

După consultări între arbitri, observatori, oficialii celor două echipei și cei ai FRF, s-a decis amânarea jocului pentru duminică, 4 iunie. Pentru că nu au găsit cazare în oraș, teleormănenii au solicitat ca întâlnirea să aibă loc de la ora 12.00, și nu de la 11.00. A fost mutată de la Fedeleșoiu, pe stadionul Municipal din Rm. Vâlcea.

Terenul din Zăvoi nu s-a prezentat nici el în cele mai bune condiții, mai ales că s-au tot jucat aici în ultimele zile meciuri de copii și juniori, dar a fost practicabil.

Aproape 1500 de spectatori au venit pe Municipal să-i susțină pe ”vulturi”. Stadionul din Zăvoi nu le-a purtat noroc dăeștenilor, care au pierdut confruntarea. A fost 0-2 la final.

Prima repriză a fost echilibrată. Alexandria a amenințat poarta lui Lungu în minutul 7. Cioablă (fostul atacant de la Dăești) și Sîrbu au fost aproape de deschiderea scorului. Dăeștenii au încercat să preia controlul, au avut mai mult mingea, dar realizările au întârziat să apară. Cioinac și Tchassem au avut șanse să facă diferența în primele 45 de minute.

Partea secundă a fost de coșmar pentru gazde. A început cu un gol al oaspeților, înscris pe contraatac. Dăeștenii au avut corner, au pierdut mingea, Iakabfi l-a lansat într-o cursă pe Neicu, care s-a descurcat bine și a finalizat acțiunea cu un șut cu stângul, la colțul lung: 0-1.

Vâlcenii au încercat să revină în ciuda jocului mai la intimidare al adversarilor. Pîrvulescu a fost aproape de a restabili echilibrul după o lovitură liberă executată de Pîrvu. Apoi, în minutul 70, Tchassem a pătruns în partea dreaptă și pe linia suprafeței de pedeapsă a fost împins de un adversar și dezechilibrat. Franck a căzut în careu, dar arbitrul Ionuț Coza (care a condus derby-ul din turul campionatului Ligii a IV-a, dintre Sparta și SCM) a lăsat jocul să continue, stârnind furia spectatorilor și a oficialilor de la Dăești. Tchassem, Costea, Pîrvu au pus presiune pe Cristică, dar tabela nu s-a schimbat.

În minutul 78 s-a petrecut o fază care a pus capac vâlcenilor. Ionuț Voicu l-a depășit pe Pîrvulescu, în afara careului, a încercat să-l întoarcă și pe Samson, dar a căzut teatral, insinuând că a fost lovit serios de fundașul de la Dăești. A solicitat și îngrijiri medicale. ”Centralul” s-a lăsat păcălit și a indicat punctul cu var. Reluările dau dreptate echipei vâlcene. ”Hoții, hoții!” s-a auzit din tribună. Mihai Stancu a transformat lovitura de pedeapsă. Lungu a fost pe minge, dar nu a putut evita golul: 0-2. Pe final de partidă, Alexandria putea majora diferența, dar a rămas 0-2.

Dăeștenii au rămas cu înfrângerea și frustrarea că au pierdut acest duel și ca urmare a unor decizii eronate.

Mai e un meci, încă 90 de minute în care pot întoarce soarta acestui duel. Returul, cu Alexandria, va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30.

Viitorul Dăești: Lungu – Nwabueze, Diaconescu, Pîrvulescu, Prunaru – Oct. Vasile, Fl. Pîrvu (cpt.), Cioinac, Njindja – Tchassem, Mih. Costea. A mai jucat: Nicula.

CSM Alexandria: Cristică – Sîrbu, Lupoaică, Georgescu, Nicola, Stancu, Voicu, Neicu, Iakabfi, Cioablă, C. Neagu. Au mai intrat: Dobrică, Tudose, Necșulescu, Guță.