Fără categoriePolitica

Hotărârea CAP îl obligă pe prefectul Cornoiu să-l zboare pe Gică Păsat din conducerea Consiliului Judeţean

dumitru cornoiu prefect valcea– Gică a ajuns şi este ilegal în funcţia de preş. interimar – prima hotărâre CJV prin care a fost promovat a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice – conform legii, doar o instanţă o putea anula

Marţi, „Dep. Comunicare – CJ Vâlcea” a scos de la borcan un comunicat de presă ultra-penibil, o tentativă nereuşită de replică la o informaţie pe care am publicat-o marţi, pe site-ul www.arenavalceana.ro, privind netimbrarea recursului în dosarul nr. 78/90/2015, gafă monumentală a unui pseudo-avocat de la PNL, care a fost urmată de o hotărâre a Curţii de Apel Piteşti devastatoare pentru PNL.

Într-o încercare inutilă şi hilară de a întoarce „mortul” de la groapă, acest „Dep. Comunicare – CJ Vâlcea”, plătit din bani publici, şi-a propus să inducă în eroare şi să manipuleze opinia publică, spunând doar o parte din adevăr şi câteva minciuni gogonate. Pe de-o parte, a recunoscut că, prin hotărârea definitivă nr. 402/07.03.2016, Curtea de Apel Piteşti a respins recursul declarat de Consiliul Judeţean Vâlcea şi a dat câştig de cauză Instituţiei Prefectului, care de mai bine de un an susţine că Gică Păsat a ajuns ilegal în funcţia de preşedinte interimar. De asemenea, a transmis, probabil la insistenţele pseudo-avocatului de Bârsoiu, că „recursul CJV a fost timbrat”. A uitat însă să menţioneze că liberalii, intervenienţi în dosar, nu au plătit această taxă, motiv pentru care instanţa a anulat ca netimbrat şi nefondat recursul CJ şi al consilierilor PNL (Gică Păsat, Stănculescu Victor etc.). „Dep. Comunicare – CJ Vâlcea” a mai lansat o inepţie, scrisă prost şi fără pic de respect faţă de Instituţia Prefectului: „Până în prezent conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea nu a fost asigurată în baza celor trei Hotărâri atacate de Prefect, întrucât prin Hotărârile nr. 2, 3 şi 4 din 06.01.2015 CJV a luat act de încetarea prin demisie a mandatelor de vicepreşedinte, de vicepreşedinte cu atribuţii de Preşedinte şi de consilier judeţean delegat să îndeplinească temporar atribuţiile vicepreşedintelui. Ulterior, prin Hotărârile nr. 8, 9 ?i 10 din 06.01.2015 au fost aleşi în funcţiile respective Gheorghe Păsat şi Romulus Bulacu”.
Dacă pseudo-avocatul peneliştilor ar fi ştiut un pic de carte, n-ar fi apărut aşa ceva în comunicatul de presă. Prima hotărâre, contestată de prefect şi prin care Gică Păsat a ajuns preşedinte interimar a produs efecte juridice, a intrat în circuitul civil, a stat la baza aprobării altor hotărâri CJ Vâlcea şi nu mai putea fi anulată de Consiliul Judeţean, ci numai de către o instanţă. Al doilea set de hotărâri, din ianuarie 2015, prin care Păsat a fost pus din nou vicepreşedinte şi apoi preş. interimar, sunt nule de drept, întrucât au acelaşi conţinut ca primele. Prefectul Dumitru Cornoiu nu a atacat hotărârile 8, 9 şi 10, din 6 ianuarie 2015, pentru că nu mai avea rost să o facă. Pentru cei care încă nu au înţeles, repetăm: acestea sunt nule de drept! Orice avocat care n-a făcut dreptul la coada vacii, orice judecător, secretar de primărie sau CJ poate confirma aceste lucruri. Comunicatul de marţi al lui Păsat este cu atât mai penibil cu cât consideră că încurcătura „a fost creată de Prefectul Judeţului Vâlcea”, care l-ar fi pus pe Stănculescu Victor pe o pistă falsă, transmiţându-i: „(…) în opinia noastră, în acest caz nu este vorba de un interes personal patrimonial al consilierului judeţean propus pentru această funcţie, întrucât alegerea se face în scopul asigurării bunei funcţionări a autorităţii administraţiei publice judeţene. (…) consilierul judeţean poate vota, întrucât nu sunt încălcate prevederile art. 98 coroborat cu 46 alin.1 din Legea nr. 215/2001”. Păsat trebuie să o cânte la altă masă şi pe aceea cu „nu a fost vorba de un interes patrimonial”. Liberalii care conduc acum judeţul au foarte multe interese personale şi de grup, fac numai prostii în Consiliul Judeţean, la CET Govora şi nu numai, dar din fericire, în Vâlcea, mai sunt câţiva oameni, printre care şi prefectul Cornoiu, care le ţin piept, cu argumente şi pe litera legii, pe care sfătuitorii lui Păsat nu par să o cunoască. De altfel, acesta este şi motivul pentru care grupurile de interese din PNL, în frunte cu Alina Gorghiu, îl tot reclamă la premierul Cioloş pe prefectul de la Vâlcea – Cornoiu nu le face jocurile şi le arată cartonaşul roşu atunci când fac abuzuri.
După cele întâmplate luni, dacă premierul va face greşeala să-l schimbe pe Cornoiu, credibilitatea în Vâlcea a actualului guvern va ajunge ca a PNL-ului, adică ZERO! Este părerea mea şi nimeni nu mi-o poate schimba. (va urma)
• Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button