Acasă Atletism Hercule de România, la ora dezvăluirilor: ”Plâng la filme, sunt sensibil”

Hercule de România, la ora dezvăluirilor: ”Plâng la filme, sunt sensibil”

29
0

Rareş Toader, cel mai bun atlet român la aruncarea greutăţii, a renunţat la figura de dur pe care o afişează în timpul concursurilor şi şi-a arătat latura sensibilă. Rareş a dezvăluit că plânge la filmele care îi ajung la inima şi a povestit ce ritual are înaintea celor mai importante competiţii.
„Ultima oară cred că am plâns la un film. Sunt o persoană foarte puternică, nu mă sensibilizez atât de uşor, însă lucrurile care ţin de suflet, mă marchează şi am sentimente, sunt empatic. Îmi plac şi filmele motivaţionale, filmele legate de sport, de politică, de istoria lumii, de războaiele mondiale” – Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.

Rareş Toader, de la minge, la bilă

„Ascult muzică rock şi hip hop, depinde ce stare am”, a mai dezvăluit sportivul vâlcean. Atletismul nu este singurul sport care l-a cucerit pe discobolul de 24 de ani. El a jucat şi fotbal: „Un an am fost portar la o echipă din oraşul meu, Rm. Vâlcea”.

Atletul vâlcean prezent la Olimpiada din Japonia ţine cu Dinamo

Legitimat la Clubul Dinamo Bucureşti, Rareş este fan înfocat al „câinilor”: “Ţin cu Dinamo, le ţin pumnii băieţilor şi sper să depăşească perioada grea prin care trec“.
Deşi atletismul îi ocupă aproape tot timpul, sportivul încearcă ca atunci când prinde câteva momente libere, să se bucure din plin de ele.
“Îmi place foarte mult să călătoresc şi să merg la pescuit, am foarte multe hobby-uri pe lângă atletism dar le pot face doar în perioada de repaus“ – Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.
Sportivul are şi câteva superstiţii legate de îmbrăcămintea din timpul concursului:
“Consider că pot să arunc mai mult cu un anumit tip de echipament, dar este o superstiţie pentru că nu există nicio bază ştiinţifică că pot arunca mai mult, e doar pe psihic. Şi cu 4 ore înainte de concurs, nu mănânc nimic”.

„Mi-a lipsit norocul la JO”

Rareş Toader a revenit în sala de antrenament, după cel mai lung şi greu sezon din carieră! Chiar dacă nu a prins finala olimpică de la aruncarea greutăţii la Olimpiada de la Tokyo, sportivul a trăit în Japonia experienţa vieţii.
„Cred că mi-a lipsit puţin noroc, fiind prima experienţă la care am participat de asemenea anvergură, nu am ştiut exact cum să gestionez cele 3 aruncări pe care le-am avut pentru accederea în finală” – Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.
Sportivul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a avut şi un mentor, care i-a fost alături până anul trecut:
„Mentorul meu din atletism a fost regretatul Dan Serafim, antrenor federal la aruncări şi antrenorul Liei Manoliu. Nu mai este printre noi dar mă veghează şi susţine de acolo. Mă simţea când sunt la ananghie şi când am o problemă în antrenament, o problemă în viaţa de zi cu zi, intervenea şi mă sfătuia ca o mamă”.
Tot datorită lui Dan Serafim, de-a lungul carierei, Rareş nu a lipsit de la niciun antrenament: „Să ştiu că am putut să mă antrenez şi nu am mers, nu s-a întâmplat niciodată”.
(Sursă text şi foto: Sports Net)