Acasă Liga Nationala HCM Rm. Vâlcea, înfrântă şi de Dunărea Brăila (17-23), la turneul de...

HCM Rm. Vâlcea, înfrântă şi de Dunărea Brăila (17-23), la turneul de la Galaţi

944
0

* în celălalt meci pe care l-au jucat la malul Dunării, elevele lui Aurelian Roşca au dispus de echipa gazdă, CSU Danubius Galaţi

După eşecul cu SCM Craiova (18-22), de la turneul amical care a avut loc chiar în Sala Traian, în urmă cu o săptămână, HCM Rm. Vâlcea a capotat din nou într-o partidă de pregătire. De această dată, eşecul a fost suferit la Cupa Danubius 2017, care a avut loc vineri şi sâmbătă, 11-12 august, la Galaţi. Astfel, Andreea Adespii Molnar & Co. au fost înfrânte de vicecampioana Dunărea Brăila, cu scorul de 23-17 (la pauză: 12-8). Ulterior, vâlcencele au dispus fără probleme de CSU Danubius Galaţi, organizatoarea competiţiei, tot cu 23-17 (la pauză: 12-9).

În cel de-al treilea meci de la turneul de la malul Dunării, Dunărea Brăila a depăşit-o, la rândul său, pe CSU Danubius Galaţi, cu 20-18 (la pauză: 11-10). Vicecampioanele ţării au încheiat astfel competiţia amicală pe primul loc, iar HCM Rm. Vâlcea s-a clasat pe 2, ca şi săptămâna trecută, la turneul din Sala Traian, când jucătoarele lui Aurelian Roşca au fost întrecute de trupa din Bănie.

Iniţial, la competiţia amicală de la malul Dunării trebuiau să participe patru formaţii din Liga Naţională. Oficialii de la CSM Unirea Slobozia au declinat însă în ultimul moment invitaţia gălăţenilor şi nu s-au mai prezentat la turneu, pe motiv că mai multe jucătoare din lot sunt accidentate. În aceste condiţii, Cupa Danubius 2017 s-a desfăşurat doar cu trei echipe, care au jucat după sistemul fiecare cu fiecare. (N.C.)