HCM Rm. Vâlcea a câştigat ambele partide amicale cu SCM Craiova

HCM_Craiova* în primul meci s-a impus cu scorul de 35-32, iar în cel de-al doilea, cu 35-34

Vineri, 18 martie şi sâmbătă, 19 martie, în Sala Sporturilor „Traian” au avut loc două partide amicale de handbal feminin. Reprezentanta Râmnicului în Liga Naţională, HCM Rm. Vâlcea, a întâlnit formaţia SCM Craiova. Primul joc s-a încheiat la scorul de 35-32 în favoarea gazdelor, de la HCM. În cel de-al doilea joc, „municipalele” au început bine. Au dictat ritmul în primele minute, au avut chiar şi un avans de cinci goluri, însă pe final de repriză, când antrenorul le-a dat posibilitatea şi altor jucătoare să demonstreze ce pot, formaţia din Bănie a revenit pe tabelă, reuşind chiar să preia conducerea.

Vâlceanca Dana Băbeanu, una dintre jucătoarele despre care se spune că ar putea ajunge la HCM din vară, a punctat pentru 18-17 în favoarea grupării craiovene, stabilind astfel scorul pauzei. În partea secundă, SCM Craiova s-a aflat aproape tot timpul la timonă, însă nu a reuşit să se distanţeze prea mult. Cea mai mare diferenţă a fost de trei goluri (consemnată în minutul 37). Gazdele nu s-au lăsat intimidate de forma din repriza a doua a adversarelor, iar pe final de meci au reuşit să schimbe soarta partidei. Adespii a marcat pentru 35-34, scor înregistrat şi la final, după ce formaţia pregătită de Simona Gogârlă a ratat o lovitură de la 7 metri în ultima fază a meciului, prin sârboaica Jelena Zivkovic. Un aport important la acest rezultat l-a avut şi Cristina Sântămărean, care anulat câteva şanse bune ale craiovencelor de a marca în a doua parte a reprizei secunde. Pentru ea, ziua de sâmbătă a fost una mai specială, întrucât şi-a sărbătorit ziua de naştere.
În altă ordine de idei, cele mai bune marcatoare ale formaţiei vâlcene în cel de-al doilea meci cu SCM Craiova au fost Andreea Adespii şi Ana-Maria Simion, autoare a câte şapte reuşite. Pentru HCM au mai punctat: Daria Ilina (5 goluri), Mihaela Ani-Senocico (5), Diana Predoi (4), Roxana Cherăscu (4), Carmina Bădiţă (2), Manuela Manda (1). În această „dublă” cu SCM Craiova, pentru HCM Rm. Vâlcea nu a jucat Clara Vădineanu, care are în continuare probleme medicale. Aceasta a mers luni, 21 martie, la medicul care a operat-o la genunchi, pentru un control mai amănunţit. De asemenea, nici extrema Hermina Stoicănescu nu a fost folosită, tot din cauza unor probleme de sănătate. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button