Acasă Diverse Handbalistele vâlcene Nicoleta Safta și Mădălina Zamfirescu, clipe de vis la Brăila!...

Handbalistele vâlcene Nicoleta Safta și Mădălina Zamfirescu, clipe de vis la Brăila! Au eliminat din EHF European League o echipă de mare tradiție

474
0

Handbalistele vâlcene Nicoleta Safta și Mădălina Zamfirescu au avut parte de un week-end de vis la Brăila, alături de echipa pentru care evoluează, Dunărea. Formația pregătită de Neven Hrupec a reușit să elimine din cupele europene o grupare de tradiție, echipă care în urmă cu câțiva ani făcea legea în Europa, care s-a bătut cu Oltchim pentru Cupa Campionilor, care a câștigat de trei ori cel mai râvnit trofeu de pe continent, de trei ori Cupa Cupelor, de două ori Trofeul Campionilor și de 13 ori campionatul intern, din Danemarca: nimeni alta decât Viborg HK.

Ambele manșe din turul 3 preliminar al European Handball League s-au jucat în România. Gruparea pregătită de fostul antrenor al Oltchim-ului, Jakob Vestergaard, a pierdut ambele jocuri. Pe primul (disputat sâmbătă, 21 noiembrie) cu scorul de 26-24 și pe al doilea (care a avut loc duminică, 22 noiembrie) cu 32-28. Zamfirescu și Safta au contribuit la acest succes istoric pentru Brăila. Și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. În primul meci, Zamfirescu a marcat o dată, iar Safta de două ori. În cel de-al doilea, pivotul Nicoleta Safta a fost a doua cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 7 goluri, după Aneta Udriștoiu (8 goluri). În acest ultim joc, Mădălina Zamfirescu a înscris de trei ori.

Așadar, Dunărea Brăila va juca în grupele EHF European League. Își va afla adversarele joi, 26 noiembrie. Partidele din această fază se vor desfășura între 9 ianuarie și 21 februarie. Vor fi 16 echipe împărțite în patru grupe. Tot în această fază a competiției este calificată direct și Minaur Baia Mare. Cu alte cuvinte, România va continua cu patru echipe în cupele europene. Cele două amintite în European Handball League, plus SCM Rm. Vâlcea și CSM București, în Liga Campionilor.

FOTO. Facebook HC Dunărea Brăila – Oficial