Acasă Diverse Handbalista Oana Bucă, originară din comuna Lăpuşata, a semnat prelungirea contractului cu...

Handbalista Oana Bucă, originară din comuna Lăpuşata, a semnat prelungirea contractului cu Tg. Jiu

342
0

Anul trecut, handbalista vâlceană Oana Bucă a acceptat propunerea venită de la nou-promovata în Liga Florilor, CSM Tg. Jiu. A fost o decizie bună. A avut evoluţii convingătoare, fiind una dintre cele mai bune marcatoare ale echipei gorjene din actualul sezon. Rezultatele grupării din Tg. Jiu au fost peste aşteptări. CSM ocupă locul 10 în acest moment, în Liga Florilor, peste unele echipe de tradiţie. HC Zalău se află în urma sa, la fel ca Dacia Mioveni, CSM Slatina şi CSM Galaţi. Oana, care pe 13 martie va împlini 26 de ani, se află la al patrulea sezon în Liga Florilor. Va continua la Tg. Jiu. Conducerea clubului a anunţat prelungirea contractului cu handbalista vâlceană pentru încă un an. Medaliată cu aur, în tricoul României, la Campionatul Mondial de Handbal Under 18 din 2014, Oana Bucă a mai bifat, înainte de Tg. Jiu, alte trei sezoane în Liga Naţională, cu Rapid şi Activ Prahova Ploieşti.
”Reprezentanţii clubului gorjean şi-au asigurat postul de inter stânga pentru viitorul sezon competiţional, după prelungirea înţelegerii cu Oana Bucă, jucătoare cu experienţă pe linia de 9m. Oana Bucă este una dintre cele mai bune marcatoare din tabăra gorjeană în acest sezon, în special datorită golurilor marcate de la 7m, capitol la care are un procentaj foarte bun. ”Specialista” aruncărilor de la 7m ne-a spus care au fost motivele care au determinat-o să rămână la Târgu Jiu. Interul stânga din echipa antrenată de Liviu Andrieş a povestit cum a ajuns să execute aruncările de la 7m”, au transmis oficialii clubului gorjean, care au realizat şi un interviu cu handbalista formată la Vâlcea, pe care vi-l redăm în continuare:
”Oana Maria Bucă, ai semnat prelungirea contractului cu echipa noastră pentru încă un sezon. Care au fost motivele care te-au determinat să rămâi la CSM Târgu Jiu?
Oana Maria Bucă: Am decis să rămân la Târgu Jiu pentru că aici este o echipă unită, iar rezultatele pozitive din acest sezon şi dorinţa de performanţă de la acest club m-au determinat să continui la CSM Târgu Jiu.

Cu ce gânduri ţi-ai pus semnătura pe un nou contract?
Mi-am pus semnătura pe un nou contract cu gândul de a munci mai mult, de a face performanţă în Liga Florilor şi de a continua să surprindem plăcut prin această echipă frumoasă, care s-a format încă din primul an de Liga Florilor.

Oana, cum te-ai acomodat la Târgu Jiu?
La Târgu Jiu m-am acomodat foarte bine. Îmi place că este un oraş foarte liniştit şi cu oameni foarte primitori.

CSM Târgu Jiu este considerată revelaţia campionatului, cu rezultate bune şi evoluţii apreciate de toată lumea. Este vreun secret în spatele acestor evoluţii?
Secretul din spatele evoluţiei echipei se datorează staff-ului, deoarece ei ne susţin şi ne sunt alături indiferent de rezultatele obţinute, dar şi a seriozităţii de care am dat dovadă la antrenamente şi în partidele oficiale.

Oana, esti specialista echipei la aruncarile de la 7m. Care este povestea aruncărilor de la 7m?
În ceea ce priveşte povestea aruncărilor de la 7m, totul a început la Rapid. Eu veneam după o perioadă de accidentare şi a trebuit să intru treptat în joc şi am fost trimisă să execut aruncările şi de atunci mi-a plăcut postura asta şi am încercat să profit de ea din plin. Am continuat şi la Târgu Jiu, unde am fost încurajată de către domnii antrenori în acest sens, iar eu încerc să le răsplătesc încrederea oferită.

Vine deplasarea de la Slatina. Meci important. Cum vezi meciul de acolo?
Cred că la Slatina va fi un meci greu, un meci de luptă. Ştim foarte bine că Slatina face meciuri bune pe teren propriu. Trebuie să mergem cu foarte multă determinare şi trebuie să muncim foarte mult în apărare. Am încredere în echipa mea şi cu siguranţă vom da totul pe teren pentru a lua cele 3 puncte.

Ce le transmiţi fanilor CSM Târgu Jiu?
Le transmit mulţumirile noastre, pentru că sunt mereu lângă noi şi ne transmit din energia lor. HAI CSM!”