Acasă Diverse Halterofilele de la CS Chimia s-au întors cu 9 medalii de la...

Halterofilele de la CS Chimia s-au întors cu 9 medalii de la Campionatul Naţional de Tineret

188
0

Săptămâna trecută, mai exact între 2 şi 7 noiembrie, la Bascov, în judeţul Argeş, a avut loc finala Campionatului Naţional de Haltere pentru Tineret. La acest concurs au participat şi patru sportivi de la CS Chimia. Au intrat în competiţie Mihaela Buşe, Andrada Bulai, Ştefania Dabu şi Alexandru Lăţa. Elevii lui Daniel Moldovan au reuşit să obţină rezultate notabile. S-au întors cu 9 medalii de la Naţionalele de Tineret. La categoria 71 de kilograme, Mihaela Buşe a cucerit trei medalii de argint, la smuls, aruncat şi total. La smuls a avut 77 kilograme, la aruncat 97 kg, iar la total 174 kg. Andrada Bulai a a luat argintul la smuls (cu 78 kg) şi aruncat (cu 94 kg), iar la total, cu 172 kg, i-a revenit bronzul. Ştefania Dabu a urcat pe podium la categoria +87 kg, pentru trei medalii de bronz, la smuls (47 kg), aruncat (61 kg) şi total (108 kg). Ştefania a fost cea mai mică dintre concurentele de la categoria ei. La întrecerea de la Bascov a mai participat, aşadar, şi Alexandru Lăţa, care la categoria 55 de kilograme, unde s-au ”bătut” 20 de sportivi, s-a clasat pe locul 7, atât la smuls şi aruncat, cât şi la total.

Elevii lui Daniel Moldovan au îmbogăţit vistieria clubului, în 2020, cu 21 de medalii

Concursul de la Bascov a fost al treilea la care au participat sportivii de la secţia de haltere a clubului Chimia în 2020. De la precedentele două competiţii s-au întors cu 12 medalii. ”Am mai avut finala de juniori 2 de la Arad. Acolo, Ştefania Dabu a obţinut trei medalii de aur, iar Mihaela Buşe trei de argint. De la finala de juniori I ne-am întors, de asemenea, cu şase medalii. Andrada Bulai a cucerit două de argint şi una de bronz, iar Mihaela Buşe – trei de bronz. Am ajuns la un total de 21 de medalii până acum. E un bilanţ foarte bun ţinând cont şi de perioada grea prin care am trecut, care ne-a forţat, la un moment dat, să ne întrerupem pregătirea. Oricum, noi am fost un caz fericit. Cred că am fost printre primele secţii din ţară care ne-am reluat pregătirile după perioada de carantină, când restricţiile au fost aspre. Mulţumim pentru acest lucru clubului Chimia care ne-a susţinut să ne pregătim în condiţii bune”, a declarat Daniel Moldovan, antrenorul secţiei de haltere de la CS Chimia.

Mihaela Buşe încearcă să doboare un nou record naţional

Pe 24 noiembrie va avea loc finala Campionatului Naţional de Haltere pentru seniori. La acest concurs, CS Chimia se va prezenta în aceeaşi formulă de la tineret, cu patru sportivi. Daniel Moldovan speră să aducă noi medalii la Vâlcea. Obiectivul este cucerirea a cel puţin trei medalii. Dacă lucrurile merg bine în pregătire, în următoarele săptămâni, Mihaela Buşe va încerca să doboare din nou recordul naţional la junioare 2, la categoria ei. ”Anul trecut, Mihaela Buşe a doborât recordurile naţionale la junioare 2. A participat la Campionatul European, unde a obţinut trei medalii de bronz. A avut, însă, ghinionul să se accidenteze. A suferit o ruptură de umăr, a avut probleme cu clavicula. Între timp, s-a înregistrat un nou record naţional, iar ea va încerca acum să-l doboare din nou. Chiar dacă a fost accidentată, din februarie a stat alături de lotul naţional. E în lotul de junioare 2 CNOPJ Galaţi. Antrenamentele s-au făcut la Complexul «Lia Manoliu». Mihaela are doar două luni şi jumătate de pregătire, însă lucrurile merg bine. Va încerca să doboare recordul la smuls, dar şi la aruncat. Ea a avut acum 77 kg la smuls, iar recordul e de 80 kg, iar la aruncat a avut 97, iar recordul e 100 kg. Ea trebuia să participe şi anul acesta la Campionatul European de Juniori 2, dar nu s-a mai ţinut din cauza pandemiei. Spre sfârşitul lunii noiembrie sau undeva la începutul lui decembrie, se doreşte organizarea Cupei Mondiale de Juniori 2, dar în online, competiţie la care ea ar putea participa, la categoria 71 kg”, a precizat Daniel Moldovan, cu privire la activitatea şi performanţele Mihaelei Buşe. (S.S.)