Fără categoriePolitica

Gutău şi-a angajat avocaţi din Luxemburg să-l reprezinte la CEDO

Gutau 11Zilele trecute, Mircia Gutău a dezvăluit că, acum, de dosarul său, aflat la CEDO, se ocupă o firmă de avocatură luxemburgheză, care îl va taxa doar în cazul în care va câştiga procesul cu statul român. După cum se ştie, de câţiva ani, Gutău se străduieşte să demonstreze la CEDO că statul i-a încălcat drepturile atunci când Curtea Supremă de Justiţie l-a condamnat în dosarul „Mită la primărie”, deşi două instanţe, înainte, îi dăduseră câştig de cauză. Mircia Gutău s-a arătat convins că va câştiga, dar nu a putut spune când se va pronunţa instanţa europeană. „Nu ştiu când se va da soluţia la CEDO. A fost cerut un punct de vedere din partea Guvernului României, iar acum am ajuns în ultima fază, la pronunţare. Nimeni nu poate să ştie cât va dura. Poate dura o săptămână sau un an. Contractul pe care l-am încheiat cu o firmă de avocatură din Luxemburg este cu onorariu de succes, pentru că acolo se judecă pe cazuri similare.

La mine, lucrurile sunt clare. Instanţa supremă nu avea dreptul să mă condamne decât dacă rejudeca dosarul pe fond. Nu există dubiu că voi câştiga!”, a dezvăluit Gutău.
În ceea ce priveşte problemele lui Gică Păsat cu DNA, fostul edil al Râmnicului a declarat că trebuie aşteptată o soluţie definitivă privind vinovăţia sau nevinovăţia liberalului. „Până nu se dă o soluţie definitivă în cazul Consiliului Judeţean, nu poţi să te pronunţi. Nu putem acuza pe nimeni până atunci. (…) În mod normal, nu semnezi fără să citeşti documentul. Pentru un începător, se poate. Avea obligaţia să verifice (Gheorghe Păsat – n.r.). Însă, când înaintea ta, au semnat 5 specialişti din cadrul CJ, iar tu eşti inginer de meserie, responsabilitatea ar trebui să fie a celor care au ca sarcină să verifice. Normal e să semnezi bazându-te pe responsabilitatea celorlalţi”, a afirmat Gutău.

Articole Similare

One Comment

  1. si eu am castigat terenul mamei mele de doua ori in favoarea primariei si apoi curtea suprema i la dat primariei conduse de gutau ,si astea se razbuna ,fata de restituirile din capela

Lasă un răspuns

Back to top button