Acasă Politica Gutău reacţionează, după ce USR şi PNL l-au criticat pentru salariul oferit...

Gutău reacţionează, după ce USR şi PNL l-au criticat pentru salariul oferit noului Administrator Public: aproximativ 20.000 lei, lunar

875
0

Mircia Gutău le-a dat o replică celor de la USR şi PNL după ce, în ultimele zile, aceştia au criticat numirea lui Gheorghe Gogârnoiu în funcţia de Administrator Public al Râmnicului. Adversarii politici ai actualului primar au insistat în special asupra salariului oferit acestuia, considerând că aproximativ 20.000 de lei, lunar, este o sumă mult prea mare.

„Nu bănuiam că numirea domnului Gheorghe Gogârnoiu în funcţia de Administrator Public al municipiului va aduce o atât de mare „bucurie” candidaţilor USR şi PNL la Primăria Râmnicului şi fanaticilor lor susţinători. Dar îi înţeleg, cumva: cât să te şi bagi în seamă criticând la nesfârşit Primăria pentru lucruri care, de fapt, trebuie lăudate? – sumele uriaşe atrase din fonduri europene, măsurile împotriva coronavirusului, care ne pun pe un loc fruntaş pe ţară la numărul mic de îmbolnăviri, lucrările edilitare şi de înfrumuseţare care se desfăşoară în ritm susţinut în tot oraşul şi multe altele. Pe acest fond şi – mai cred eu – în combinaţie devastatoare cu izolarea din ultimele două luni, vajnicii auto-emanaţi ai celor două formaţiuni politice au ieşit la atac găsind – la ţanc! – o altă ţintă pe care să o împroaşte cu noroi”, a reacţionat edilul. Acesta a adăugat că, deşi nu ar trebui, trece cu vederea faptul că „imberbul candidat al USR – pe care îl recomandă, precum replica dintr-un foarte îndrăgit film românesc, „vocea şi talentul” – critică cu nonşalanţă întreaga carieră de finanţist şi doctor în economie a noului Administrator Public al oraşului”. „Las la o parte şi atitudinea tot mai belicoasă a candidatului PNL, care îşi suflecă mânecile în nesfârşite live-uri pe Facebook – tot izolarea, bat-o vina! – şi pare că nu mai are mult până să mă provoace să ne luăm pur şi simplu la bătaie. Pun toate acestea pe lipsa cronică a unor subiecte reale de discuţie, a unor teme cu adevărat importante şi a unor soluţii temeinice, nu din ciclul „poveşti de adormit copiii”. Dar nu neglijez nici restricţiile care, de două luni încoace, i-au ţinut închişi în case pe cei doi protagonişti împreună cu alaiurile lor de postaci şi pseudo-ziarişti şi i-au îndepărtat de realitatea cu care, oricum, nu prea aveau cine ştie ce contact. Le recomand, de aceea, să iasă puţin din case, acum, cât le dă voie „Guvernul lor”: să se plimbe prin Zăvoi, să-i salute pe râmnicenii ieşiţi pe Calea lui Traian, să facă cumpărături prin pieţele oraşului, să meargă prin cartierele de blocuri şi să vadă ce vor, cu adevărat, oamenii. Şi doar apoi să vorbească despre nevoile şi speranţele acestui oraş deosebit”, a mai spus Mircia Gutău.