Acasă Politica Gutău, frate cu PSD-ul până trece puntea

Gutău, frate cu PSD-ul până trece puntea

661
0

• în 2020, vor fi adversari

Mircia Gutău a declarat de curând că, la nivelul Râmnicului, alianţa este PER-PSD şi nu include ALDE. Motivul – a adăugat edilul – este faptul că reprezentanţii acestei formaţiuni „votează în permanenţă împotrivă… chiar şi la proiectele de bun simţ”. „Nici nu insist, pentru că văd că nu înţeleg. Ce să le fac?! (…) Cu PSD, în schimb, avem o relaţie excelentă atât la judeţ, cât şi la municipiu. Toţi care mă cunosc ştiu că nu trădez niciodată. Dacă am bătut palma, mi-e de-ajuns, nu-mi trebuie nimic scris”, a accentuat primarul municipiului. Referindu-se la liberali, Mircia Gutău a spus că ei l-au trădat, nu invers, cum se plâng aceştia.

Gutău nu a uitat că şi PSD s-a spălat pe mâini

„După necazul pe care l-am avut (n. red. – cu închisoarea), prima oară m-am dus la partidul care m-a format, în care am fost. Cei de la PNL mi-au spus că n-au nevoie de corupţi, fără să analizeze, fără să vadă dacă aveam sau nu dreptate. Că acum au alte opinii, este fix problema lor! Şi PSD s-a spălat pe mâini… De altfel, toate partidele mari au mers pe politica asta. Ca serviciile să poată conduce România, s-a introdus în statut, la toate partidele, chestia asta – să nu primească oameni cu dosare penale, cu trecut dubios etc.. Iar apoi au început să curgă plângerile. Dacă era pe vreo listă unul care nu le făcea jocurile sau incomoda, imediat în reclamau. Aşa au fost eliminaţi foarte mulţi oameni. Acum se vede totul… protocoale şi tot felul de combinaţii! PER a fost singurul partid care a avut curajul să mă accepte şi a modificat statutul ca să mă primească. Pentru asta, aşa cum am mai spus, nu voi pleca niciodată de la acest partid”, a afirmat actualul primar al Râmnicului.

Convins că, în 2020, PER va domina Vâlcea, dar şi alte judeţe

Gutău a mai precizat că, în perspectiva alegerilor europarlamentare, el şi PER vor susţine un alt partid, dar în perspectiva localelor şi parlamentarelor din 2020 este convins că ecologiştii vor putea concura de pe un culoar separat, cu şanse maxime să depăşească pragul de 5 %. „Veţi vedea că, la locale, în mai multe judeţe, vom avea câţiva oameni foarte importanţi şi vom câştiga câteva primării şi chiar consilii judeţene. Vom lua 5-7 %, cu siguranţă, iar apoi vom porni cu alt elan în lupta pentru Parlament. (…) Vreau să vă spun că PER Vâlcea are o putere foarte mare în partid. Atât de mare încât putem decide şi politica în ceea ce priveşte alianţele. Doamnei Maria Carmen Preda i s-a propus şefia organizaţiei de femei la nivel naţional. Dânsa a spus că este foarte ocupată şi nu poate, dar va coordona câteva judeţe. Vă reamintesc că PER-ul a obţinut în 2016 peste 2 % doar cu Mircia Gutău candidat la primărie. Cu încă 3-4 ca mine în alte judeţe, veţi vedea ce va fi. Ca repere, vă dau, în afară de Vâlcea, Craiova, Piteşti, Baia Mare sau Iaşi, unde PER a avut 7 % la localele de acum 2 ani”, a concluzionat politicianul, căruia, probabil, nu-i place faptul că, din 2016, stă la mâna PSD-ului, formaţiune care, avându-l candidat pe Romeo Rădulescu, a câştigat 8 mandate de consilieri municipali.

Îl va lua şi pe Neaţă la PER?

Peste 2 ani, foarte interesant va fi şi ceea ce se va întâmpla cu Eugen Neaţă. Va rămâne la PSD sau va pleca la PER, după mentorul său? În urmă cu câteva luni, Eusebiu Veţeleanu, liderul PER Vâlcea, sugera că, în 2020, pesedistul se va întoarce „acasă” şi va candida sub steag verde.

Eduard Dulăcioiu