Fără categoriePolitica

Gutău consideră că partidele au devalizat Pieţe Prest S.A.

Gutau 11– zeci de salariaţi care nu fac nimic au fost angajaţi pe pile de politicieni – fostul primar mai acuză că, din cauza celor care au condus după el primăria, în oraş, s-au termoizolat prea puţine blocuri

Mircia Gutău consideră că, la Pieţe Prest, politicienii şi-au angajat pe bandă rulantă neamurile şi lipitorii de afişe, sufocând de tot această societate, care, oricum, are un management defectuos după plecarea lui Marius Almariei. „Sunt birouri întregi de fete care nu fac nimic. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Sectorul Pieţe, unde firesc ar fi să se mărească salariile muncitorilor. Au salarii derizorii şi muncesc pe brânci, ca să ţină în cârcă piloşii partidelor. Birocraţi sunt peste tot, inclusiv în hala centrală. La ultimul etaj, s-au făcut birouri, în loc să se aducă producători agricoli, comercianţi.

Ar putea spune că agricultorii nu vin. Păi, decât să stea cu birourile pline de oameni care nu fac nimic, mai bine să reducă chiriile acolo şi atunci oamenii vor veni să închirieze spaţii”, a spus, pe bună dreptate, fostul edil. Mircia Gutău a adăugat că, la ora actuală, s-a ajuns în situaţii tragi-comice, ca fiecare piaţă să aibă câte un şef iar „la două pieţe, să existe încă un şef peste ceilalţi”. „Banii pentru a ţine pe umeri toată această structură, ultra-umflată, vin de la pieţari, vin de la râmniceni, care ajung să cumpere din piaţă la preţuri de 2-3 ori mai mari”, a completat Mircia Gutău. Un alt reproş făcut de candidatul PER primarilor care au condus oraşul după el a fost legat de termoizolarea blocurilor. Gutău a afirmat că nu înţelege de ce, în Râmnic, foarte puţine blocuri au fost termoizolate. „Când nu erau atâtea beneficii pentru astfel de investiţii, eu am termoizolat mult mai multe blocuri decât ei, pe Matei Basarab, în Nord (A6 etc.). Eu cred că această operaţiune merge greu pentru că proprietarii fac nişte documente, vin la primărie cu ele, dar la primărie nu mai există Departamentul de Programe Externe, unde specialiştii puteau să se ocupe mai departe de hârtii, la Craiova, la ministere, să vadă de hotărâri de consiliu local mai trebuie, să se mişte repede. După alegerile locale, mă voi ocupa serios de această problemă şi veţi vedea diferenţa”, a mai spus reprezentantul PER.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button