Acasă Economie Grupul MINET a început producţia pentru piaţa auto

Grupul MINET a început producţia pentru piaţa auto

1315
0

Vineri, cu ocazia lansării oficiale a celei mai moderne linii de producţie de textile nețesute din Europa de Sud-Est, Romulus Bulacu, acţionar principal al grupului Minet, a vorbit despre istoria acestei companii, creată acum patru decenii, şi cum a devenit numărul I în regiune pe zona sa de activitate.

Romulus Bulacu a mărturisit că, după terminarea facultăţii, la începutul anilor 80’, şi-a început activitatea ca inginer la Minet. Pe-atunci, nu era o fabrică de top. Totul avea să se schimbe fundamental după Revoluţie, datorită noului tip de management aplicat, investiţiilor în tehnologie, utilaje şi, nu în ultimul rând, specialiştilor atraşi în board-ul companiei.

Romulus Bulacu, unul dintre oamenii care au construit cărămidă cu cărămidă grupul MINET

„Am ajuns de la făbricuţa de lângă Aţă, cu tehnologie depăşită şi fără perspective, la ceea ce suntem astăzi. Şi suntem foarte mândri de ceea ce am devenit. Sigur, am început cu investiţii mai mici la început, tot mai mari pe parcurs, ca să ajungem la nivel de vârf”, a spus Romulus Bulacu, unul dintre oamenii datorită cărora Minet S.A. Rm. Vâlcea este la ora actuală cel mai important producător de textile neţesute din România. Aşa cum sublinia omul de afaceri, acest drum a presupus foarte multă muncă şi sacrificii. Au contat, bineînţeles, experienţa îndelungată şi expertiza solidă, investiţiile continue în resurse umane şi tehnologiile de ultimă generaţie. Toate aceste lucruri au făcut ca Minet să ofere produse şi servicii de calitate superioară, menite să satisfacă cerinţele tot mai exigente ale clienţilor săi.

Investiţii de zeci de milioane de euro în tehnologie de ultimă oră

Doar în ultimii 3 ani, investiţiile Minet au depăşit 10 milioane de euro, iar pentru viitor managementul companiei are în vedere o dezvoltare şi mai intensă, deoarece inclusiv aceste eforturi făcute de-a lungul timpului vor începe să aducă plusul urmărit. De reţinut ar mai fi şi faptul că, în prezent, grupul cuprinde patru firme: Minet Nonwovens, Minet Bedding, Minet Industries şi Minet Logistics. Minet S.A. activează în patru industrii mari. Prima o reprezintă construcţiile civile şi industriale. Compania de la Rm. Vâlcea este şi un important producător de geotextile, folosite în infrastructura rutieră. După ultimele investiţii, inaugurate vineri, Minet intră şi în industria auto, începând deja să producă foarte multe elemente pentru interiorul maşinilor, care trebuie să devină mai uşoare şi confortabile. De asemenea, are o experienţă importantă în domeniul mobilei, iar din 2022 va începe să producă şi echipamente sanitare.

Minet, avangarda producătorilor de geotextile, vate voluminoase, fibre regenerate şi neţesute pentru industria automotive

La ora actuală, cum spuneam, Minet S.A. este cel mai important producător de geotextile, vate voluminoase, fibre regenerate şi neţesute pentru industria automotive. După cum probabil se ştie, Minet Conf, una dintre firmele grupului, este un important producător de saltele, perne şi pilote. De asemenea, compania oferă servicii profesionale pentru industria textilă, matlasare cu aţă sau ultrasonic pentru saltele, perne, cuverturi, pilote, protecţii pentru saltele, huse pentru saltele, haine şi echipamente de protecţie (căptuşeli), filtre şi capitonaje. Şi această divizie se dezvoltă continuu, anul acesta fiind programată lansarea unei noi fabrici de saltele şi umpluturi sintetice. O singură direcţie – înainte are şi Minet Logistics, care asigură servicii de transport intern şi internaţional, peste 1500 de curse lunar, având o flotă proprie de 32 de TIR-uri şi încă 100 contractate. Lucrurile sunt într-o dinamică ascendentă şi la Minet Industries, firma axată pe comerţ şi care gestionează două depozite colosale cu fibre de polipropilenă şi poliester (în jur de 1000 de tone – permanent), unul la Rm. Vâlcea şi al doilea în Portul Constanţa, pregătite să răspundă şi celor mai solicitante cerinţe ale pieţei. Astăzi, grupul Minet asigură peste 300 de locuri de muncă şi de dezvoltă uniform, continuu, spre satisfacţia proprietarilor săi, dar şi a Vâlcii.

Cea mai modernă linie de producție de textile nețesute din Europa de Sud-Est

  • Linia de producție are o capacitate de 25,000,000 mp/an • Investiția pentru noua linie de producție este unică în România, în actualul context pandemic, și se ridică la 6,5 milioane euro • Datorită acestei investiții MINET SA va fabrica 10,000 tone de textile nețesute/an

Vineri, cum spuneam, MINET SA a lansat cea mai modernă linie de producție din Europa de Sud Est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto. Linia de producție, achiziţionată de la ANDRITZ, a costat 6,5 mil. euro, a fost livrată cu 55 de campioane, montarea ei la Rm. Vâlcea a durat 5 luni, are o capacitate de 25,000,000 mp/an și va necesita angajarea și pregătirea profesională a 25 de noi specialiști pentru operarea acesteia. Investiția pentru implementarea noii linii de producție, care va fabrica anual 5,000 tone de textile nețesute pentru construcții și industria auto, se ridică la 6,5 milioane euro. Bazată pe o tehnologie inovatoare care presupune interțeserea fibrelor discontinue, montajul liniei de producție a fost realizat în numai cinci luni de o echipă de 20 de ingineri și tehnicieni Minet care a integrat echipamente de top din Franța, Belgia și Italia. „Prin această investiție, ne continuăm misiunea de a aduce în România cele mai noi soluții tehnologice existente la nivel global pentru susținerea dezvoltării a două dintre cele mai importante industrii pentru sectorul economic – construcții și industria auto. Astfel, continuăm să ridicam standardul în industria textilelor tehnice și să impulsionăm două sectoare economice foarte importante pentru România”, a declarat Romulus Bulacu, unul din acționarii companiei vâlcene. Grupul din care face partea compania are un plan de investiții de 17 milioane euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și la nivel global. Compania Minet S.A. are peste 1,000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.

Despre MINET SA

Fondată în 1981, MINET SA este cel mai mare producător de textile nețesute din România și este parte a grupului de firme cu același nume. Grupul MINET, cu o cifră de afaceri de 33,1 milioane euro și peste 330 de angajați, oferă servicii integrate, de la producția materiei prime, la prelucrare și distribuție. Cu o experiență de peste 40 de ani în producția de textile tehnice, compania are capital 100% românesc și investește în mod constant în tehnologie de ultimă generație ceea ce a condus la schimbări tehnologice radicale ce au sincronizat calitatea și capacitatea de producție cu cele mai înalte cerințe europene. În ultimii trei ani, investițiile grupului MINET s-au ridicat la peste 10 milioane euro, cea mai nouă fabrică a grupului fiind inaugurată în 2018, cu o suprafață totală de 30,000 mp. În contextul în care industria textilă este al doilea cel mai mare poluator la nivel global, grupul MINET își propune să utilizeze în mod sustenabil și inovator tehnologia pentru producția textilelor nețesute, pentru a proteja mediul înconjurător.