Acasă Liga III Greșeală anulată de… Colonești! Dăești, la mâna ei și a destinului

Greșeală anulată de… Colonești! Dăești, la mâna ei și a destinului

1591
0

Vineri, 13 mai, a fost o zi cu noroc pentru Viitorul Dăești. Da, se poate considera așa, chiar dacă formația vâlceană a pierdut meciul din deplasare, cu CSM Slatina. ”Vulturii” au cedat cu scorul de 1-0 în partida contra liderei. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Toma, în minutul 40. Înaintea reușitei acestuia, au marcat și dăeștenii, dar golul a fost anulat, eronat, în opinia lor, pentru off-side. În partea secundă a mai fost o fază în careul gazdelor la care vâlcenii au cerut penalty. Slatina a avut mai multe ocazii de a majora diferența, însă tabela nu s-a mai schimbat.

În ciuda înfrângerii din această rundă și a greșelii făcute, de a folosi un jucător aflat în stare de suspendare (pe Samson, la meciul cu Alexandria, din prima etapă a play-off-ului), eroare care a atras pierderea jocului terminat cu un rezultat de egalitate, Dăești rămâne cu șanse reale pentru a prinde locul 2 în serie, care duce la primul baraj pentru promovare. Surprinzător (sau nu), Alexandria a pierdut și ea în această rundă, pe terenul ultimei clasate din play-off, Vedița Colonești, care nu reușise să câștige niciun punct în ultimele șapte etape, în fața primelor trei. Trupa olteană a câștigat cu 1-0. A marcat Niță, în minutul 65. Din minutul 85, gazdele au jucat în inferioritate numerică. Da Silva a ratat o ocazie imensă pentru Alexandria. Și Vedița a avut o șansă bună de a majora avantajul. Mingea s-a dus în transversală. În minutul 93, Alexandria a primit o lovitură de pedeapsă. Căpitanul formației teleormănene a ratat-o și astfel Dăești a rămas favorită pentru ocuparea locului secund.

Totul se decide în ultima etapă, la Fedeleșoiu, acolo unde Viitorul va da piept cu Vedița Colonești. O victorie ar asigura vâlcenilor locul 2, fără să mai conteze rezultatul dintre Alexandria și Slatina. În cazul în care vor trece cu bine peste acest obstacol, pe Adi Popa & Co. îi așteaptă un ”baraj” cu Odorheiu Secuiesc, echipă care în această rundă a spulberat echipa de pe locul 2 din Seria a V-a, FC Pucioasa. Formația din Harghita s-a impus cu scor de maidan, 8-1.