Acasă Diverse GRANDE SCM! Vâlcea scapă de ”complexul Buducnost”. Bojana Popovic, învinsă în Sala...

GRANDE SCM! Vâlcea scapă de ”complexul Buducnost”. Bojana Popovic, învinsă în Sala ”Traian”

632
0

Abia revenite din Croația, după o deplasare cu autocarul la Koprivnica și un meci greu, în care au depus mult efort, miercuri, 20 ianuarie, jucătoarele echipei de handbal vâlcene au disputat o nouă partidă în Liga Campionilor, o restanță din etapa a VII-a, cu Buducnost Podgorica. De această dată au evoluat pe teren propriu, în Sala Sporturilor ”Traian”. Buducnost, cu un succes în fața Borussiei Dortmund și o remiză cât o victorie în Franța, cu Brest, spera să confirme perioada bună la Vâlcea, printr-o victorie. Istoria confruntărilor directe era de partea ei. Trupa din Podgorica a câștigat ultimele șase dueluri cu Vâlcea. SCM a arătat, însă, de această dată că nu joacă statistica și că se află într-o reală creștere de formă. A făcut o primă repriză fabuloasă. A deschis scorul și a condus pe toată durata celor 30 de minute. Formația muntenegreană a marcat pentru prima dată în minutul 3, prin Pineau, o veche cunoștință a Vâlcii, care a jucat și pentru Oltchim. Apărarea gazdelor și-a făcut datoria. A doua reușită a oaspetelor a venit abia după 8 minute de pauză pe tabelă. Vuckevic a marcat pentru 5-2 în minutul 11. SCM a avut și patru goluri avans în acest timp.

Elevele Bojanei Popovic au redus din diferență, iar în minutul 17 deja le suflau în ceafă handbalistelor pregătite de Florentin Pera: 6-5. Campioanelor României nu le-au tremurat picioarele. În minutul 24, Minevskaja a refăcut avantajul de patru goluri: 11-7. În inferioritate numerică, Vâlcea a primit un gol din 7 metri, dar a și marcat, prin cea mai prolifică jucătoare a primei reprize, Liscevic, care a înscris din inter dreapta, pentru 12-8. Prima repriză s-a încheiat cu aceeași diferență, de patru ”boabe”: 14-10.

Partea secundă a început prost pentru SCM. Pineau a marcat de două ori consecutiv, în timp ce Vâlcea nu a reușit să finalizeze cu gol acțiunile de atac. ”Municipalele” au marcat doar două goluri în 10 minute. Mecanismul s-a dereglat, însă, din fericire, nici muntenegrencele nu au fost lucide. Au fost momente slabe de joc de ambele părți. La un sfert de oră de la revenirea de la vestiare, Buducnost a ajuns iar la un gol în spate: 17-16. Imediat, în minutul 46, gruparea din Podgorica a rămas, însă, în inferioritate numerică. Tânăra de 18 ani, Dzaferovic, a fost sancționată cu cartonașul roșu, aflându-se la a treia eliminare. SCM a profitat de situație. Florica a trimis din boltă balonul în plasă, pentru 18-16. Finalul a fost tensionat. Ambele echipe au arătat semne de slăbiciune, însă Vâlcea a făcut mai puține greșeli decât adversara și a încheiat meciul învingătoare.

Partida s-a încheiat la scorul de 25-23 pentru campioana României, care a legat al doilea succes consecutiv în Liga Campionilor, scăpând, totodată și de ”complexul Buducnost”, formație care se impusese în fața Vâlcii în ultimele șase confruntări. Din 2011 data ultimul succes al Oltchim-ului. SCM a provocat, totodată, și prima înfrângere a fostei mari handbaliste a lumii, Bojana Popovic, ca antrenor principal la Buducnost. Cu patru puncte obținute în trei zile, SCM și-a consolidat locul 6 în Liga Campionilor și se gândește acum cu mai multă încredere la calificarea în play-off.

SCM Rm. Vâlcea: Minveskaja (6), Liscevic (5), Gonzalez (5), Aardahl (3), Lopez (2), Florica (2), Elghaoui (2).

Buducnost Podgorica: Radicevic (6), Pineau (6), Mehmedovic (5), Ramusovic (2), Vukcevic (2), Grbic (1), Dzaferovic (1).

În etapa viitoare din Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea va da piept cu CSKA Moscova. Partida va avea loc duminică, 24 ianuarie, în Sala ”Traian”.