Acasă Liga 6 Ghinion pentru Minerul Costești! Barajul cu Dâmbovița se anulează

Ghinion pentru Minerul Costești! Barajul cu Dâmbovița se anulează

508
0

Dacă scenariul gândit de FRF, după semnalele venite din țară, de la echipele de Liga a III-a, va fi pus în practică, pentru campioanele județene care-și doresc să facă pasul către cel de-al treilea eșalon misiunea va fi mai dificilă decât s-ar fi așteptat. Inițial, s-a vehiculat că FRF va lua în calcul posibilitatea de a forma mai multe serii la Liga a III-a, iar într-o astfel de situație toate campioanele județene ar fi promovat. După ultima videconferință s-a ajuns la concluzia că Liga a III-a trebuie să continue cu cinci serii, fiecare a câte 18 echipe. În total, 90 de formații. Vor continua în cel de-al treilea eșalon 72 dintre echipele care au participat la acest nivel în actuala stagiune, trei echipe retrogradate de la Liga a II-a, plus 15 campioane județene. 15 dintr-un total de 42 de campioane!

Într-o astfel de situație, s-ar anula tragerea la sorți stabilită pentru disputarea barajelor și s-ar efectua o nouă tragere la sorți, pentru împerecherea a trei județe. Ar urma să aibă loc 14 mini-turnee, pe teren neutru (la sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august). Vor promova primele clasate, plus o echipă de pe locul secund.

În cazul în care vor fi serii descompletate la Liga a III-a, locurile vacante ar putea fi ocupate de cele mai bune dintre echipele clasate pe locul secund în cele 14 mini-turnee.

Cu alte cuvinte, planurile celor de la Minerul Costești se schimbă. Gruparea pregătită de Marius Vlădoi nu va mai juca un meci de baraj împotriva campioanei din Dâmbovița. Se va lupta cu două campioane județene pentru accederea în eșalonul 3. FRF nu a anunțat, încă, nimic oficial în acest sens. O decizie finală se va lua în câteva zile.