Acasă Liga III George Popolan: ”Niciun jucător nu şi-a manifestat intenţia de a părăsi Dăeştiul...

George Popolan: ”Niciun jucător nu şi-a manifestat intenţia de a părăsi Dăeştiul în această vară”

334
0

După două titluri în trei ani cucerite pe plan judeţean, Viitorul Dăeşti a reuşit, în 2019, să promoveze în Liga a III-a. A avut un început bun de campionat în cel de-al treilea eşalon, însă ulterior rezultatele pozitive au alternat cu cele mai puţin reuşite. La ora bilanţului, după finalul turului, s-a constatat că Viitorul a funcţionat bine în ofensivă, fiind pe podium din punctul de vedere al golurilor marcate, însă în apărare au fost mari probleme. În pauza de iarnă, conducerea clubului a încercat să întărească acest compartiment defensiv. Cele mai multe transferuri au fost făcute pe posturile deficitare. În noua formulă, Viitorul Dăeşti a jucat un singur meci, primul din retur, la Hunedoara, insuficient pentru ca staff-ul tehnic să-şi facă o idee despre posibilităţile noilor veniţi. Întrecerea a fost întreruptă, iar după două luni de incertitudine, FRF a anunţat îngheţarea acesteia.

Acum, toată atenţia se îndreaptă către viitorul campionat. George Popolan, cel care a pus bazele înfiinţării Viitorului din Dăeşti şi căruia i se datorează, într-o mare măsură, şi promovarea în Liga a III-a, spune că nu vor exista multe schimbări la nivelul lotului pentru noul campionat.

”Cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, noi doream să jucăm, să ducem sezonul până la capăt. De aceea ne-am angrenat în această competiţie. Dar nu s-a mai putut. Condiţiile impuse pentru reluarea antrenamentelor şi ulterior a campionatului nu puteau fi îndeplinite de majoritatea echipelor din acest eşalon, nu doar de Viitorul Dăeşti. Aşa că decizia FRF de îngheţare a sezonului nu a surprins pe nimeni. Era normală în această situaţie. E clar că pot să fie şi nemulţumiri. Pentru unii poate a fost dreaptă, pentru alţii nu. Nu putea să fie toată lumea mulţumită. În privinţa a ceea ce urmează, pot să spun doar că după ce vor fi ridicate restricţiile jucătorii se vor putea întoarce la antrenamente. Am vorbit cu antrenorul şi el va stabili programul. Noi putem doar să asigurăm logistica, condiţiile necesare desfăşurării activităţii. În privinţa lotului, nu am reuşit să ne facem o idee, după un singur meci oficial, despre jucătorii aduşi în iarnă. Urmează o perioadă de transferuri înaintea campionatului, în care apar de obicei atât plecări, cât şi veniri. Nu pot să spun în acest moment că vom avea noutăţi. Tot ce ştiu este că niciun jucător nu şi-a manifestat intenţia de a părăsi echipa în această vară. Majoritatea şi-a exprimat dorinţa de a continua alături de noi şi în sezonul viitor, chiar dacă sunt cazuri de jucători cărora le expiră contractele”, a declarat George Popolan. (S.S.)